perjantai 27. toukokuuta 2016

Synttärien synttärit!

Kaunis, hauska, tunteellinen, Ynkin näköinen. Juhlava! Mahtava! Huikea tunnelma! Upeat esitykset! Fantastinen juhla! Erityisen ihana! Tunteiden kirjo laidasta laitaan!
Ylistyssanoista ei meinannut keskiviikkoiltana tulla loppua. Koulun käytävillä ja sosiaalisessa mediassa ihasteltiin ja kehuttiin: koulumme 60-vuotisjuhlaa vietittiin upeassa säässä ja vieläkin upeammassa tunnelmassa. Juhla huokuikin rakkautta, lämpöä, taitoa, iloa ja liikutusta - välitöntä, mutta tyylikästä tunnelmaa. Silmät kuivina ei salissa istunut varmasti kukaan. Kun oppilaat yhtyivät kertosäkeeseen, opettajien ja vanhempien kuoron laulaessa itse kappaleen säveltäjän Kari Rydmanin säestämänä Niin kaunis on maa kostui viimeinenkin silmänurkka.
Niin kaunis on maa,
Niin korkea taivas
Soi lintujen laulusta kukkiva kunnas
ja varjoisat veet
Niin varjoisat veet
Kari Rydman ohjeistaa kuorolaisia paikoilleen: "Ettekö muista, mitä teille harjoituksissa sanoin?"
Koko keskiviikkopäivä oli Ynkissä yhtä juhlaa. Päivällä oppilaat juhlivat omassa juhlassaan ja illalla juhlaan kokoontuivat kutsuvieraat, vanhemmat, entiset oppilaat, nykyiset ja entiset opettajat ja Ynkin ystävät. Koulu oli puettu juhla-asuun ilmapalloin, viirein ja kukin. Juhlapöytä katettiin koreaksi: yläkoululaisten kakkutehtaalta valmistui Marja Viron ohjauksessa kolmekymmentä toinen toistaan hienonpaa kakkua, joita juhlakansa pääsi ohjelman jälkeen nauttimaan.

Päivi ja suuri ilmapallo-show
Kakkutaivas
Sekä päivä- että iltajuhlan ohjelma koostui muistelmista vuosien varrelta sekä luokkien musiikkiesityksistä, jotka kulkivat ajan virrassa 50-luvulta tähän päivään ja Ynkin historiaan.
Eini ja Juhana juonsivat juhlat varmoin ottein ja lavalla käväisi hipin saattamana myös koulumme perustaja Touko Voutilainen.
Iltajuhlassa Ynkin entinen musiikinopettaja Rydman sekä entinen äidinkielen opettaja Aino Järvinen innostuivat kertomaan muistojaan Ynkin menneiltä vuosikymmeniltä. Siinä, missä kakkosluokkalaiset kertoivat tarinan Rydmanin kuplavolkkarista, kertoi Rydman itse tarinan, kuinka koko opettajakunta oli päätynyt opettajainhuoneen pöydän alle ja viihtyivät siellä koko välitunnin.
Kun Rydmanin "Kupla" sisään kannettiin...
Tiia-ope tiivisti hienosti koko juhlapäivän tunnelman: "Niin kaunis on maa! Meidän koululla oli Synttärien Synttärit! 30 komeaa ja kaunista täytekakkua, oppilaiden leipomaa, ziljoona ilmapalloa, lauluja, tansseja ja tyyliä ajan virrasta, eloisia muistoja ja historian havinaa. 250 lasta; jokainen kipusi lavalle vuorollaan, liikutti, ihastutti ja nauratti. Lauloivat oman näköisiään lauluja, yhdessä, toisiaan herkästi kuunnellen. Tyhjä astia on taas täysi. On tämä hieno työ."
Kas kuusen latvassa...
Vauhdikas Letkis!
Have you ever seen the rain? Hipit on rautaa Ynkissä.
Vielä lentäisin korkeammalle kuin muut, vielä isäänikin paremmin.
Tytöt kaipailivat keltaista toukokuuta..
Mä olen MIES!
Aika katoaa, muttei muistot nää...
Olet palanen Ynkin historiaa...

I <3 YNK

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti