perjantai 4. maaliskuuta 2016

Pidä huolta!

"Pidä huolta itsestäs ja niistä, jotka kärsii!"kaikui hiihtolomaa edeltävänä perjantaina YNKin salissa, kun opebändi soitti YNKstävänviikon aamunavauksessa. Hiihtolomaa on ennen edeltänyt penkkarit ja wanhojen päivä, mutta toisin oli tänä vuonna. Nytpä koko viikko olikin ystävänpäivän jälkimainingeissa päätetty muistaa, kiittää, huomioida ja pitää huolta: koulussa vietittiin YNKstävänviikkoa.
YKStävänviikon aikana koulu täyttyi mukavasta välituntitoiminnasta. Akvaariopäädyssä oli korttien askartelupaikka, jossa sai askarrella oman tervehdyksen ystävälle. Käytävältä löytyi myös onkipaikka kehujen kalasteluun. Sieltä jokainen onnistui onkimaan itselleen hyvää mieltä. Onkijoita oli lopulta niin paljon, että kehutkin olivat loppua, mutta onneksi niitä kirjoiteltiin ahkerasti lisää.
Alakoulun välituntikaraokessa tunnelma oli katossa. Jokainen olisi halunnut laulaa ja laulaa ja laulaa. Mahtaville suorituksille annettiin raikuvia aplodeja ja kappaleiden mukana tanssittiin. Kavereita tsempattiin ja kehuttiin oikein kunnolla. Onnistumisista iloittiin yhdessä ja pikkumokille ei kukaan lotkauttanut korvaansa. Karaoke oli niin suosittua, että sitä toivottiin järjestettävän pian uudelleen.
YNKstävänviikolla jokaista kannustettiin hyviin tekoihin ja hyviä tekojaan sai käydä kirjaamassa ylös. Viikon hyvät teot käytiin yhdessä läpi Iivon johdolla perjantain aamunavauksessa. Hyvät teot on toki syytä pitää mielessä teemaviikon jälkeenkin. Joka päivä voi auttaa kaveria, antaa positiivista palautetta, kehua, kiittää ja kannustaa! Aamunavauksessa opetkin muistuttivat pitämään huolta - ja rokki soi!
OPS-työ kouluilla jatkuu ja nyt aletaan olla jo loppusuoralla, sillä huhtikuun alussa homman pitäisi olla pulkassa. OPS-työn ja arkisen aherruksen lomassa pääsee opettajat kuitenkin toisinaan aivan uudenlaisten asioiden kimppuun. Pia, Jarmo ja Satu lähtivätkin mukaan opetusviraston Mediakeskusken järjestämään robottikoulutukseen. Koulutuksesta kouluummekin saatiin ihka omat robotit, joita kuudesluokkalaiset pääsevät ensimmäisinä kokoamaan ja ohjelmoimaan. Käveleeköhän koulun käytävillä pian vastaan oppilaiden lisäksi jotain muutakin?

Vanhempainyhdistyksen terveisiä

Vanhempainyhdistyksen järjestämä alakoulun kevätdisko tanssitaan  torstaina 10.3. klo 18-20. Diskoa vietetään tänä vuonna tähtiteemalla: pukeudu elokuvatähdeksi tai tule omana säkenöivänä itsenäsi! Parhaat asut palkitaan ja tanssin lomassa luvassa on myös muita kilpailuja ja leikkejä. Soittolistat laativat ja DJ:nä toimivat kutosluokkalaiset. Pääsymaksu on 1 euro, ja mukaan kannattaa varata myös pikkurahaa buffetherkkuja varten. Tervetuloa kaikki 1.-6.-luokkalaiset mukaan hauskanpitoon!
Ja vielä mahtuu mukaan myös vanhempia diskon järjestelytalkoisiin, käy ilmoittautumassa Doodle-kyselyssä linkissä: http://doodle.com/poll/xen4x54nqkbrz27i#table
Luvassa on mukana oleville vanhemmillekin ratkiriemukas ilta!
Vanhempainyhdistyksen tiistaikerhossa alakoululaisille on ensi viikolla 8.3. luvassa temppurata ja mahdollisuus opetella vaikkapa käsinseisonnan, käsilläkävelyn ja kärrynpyörän tekniikkaa! Kerho pidetään klo 15.15-16.15 koulun salissa. Jos koulun  iltapäiväkerholaisista joku osallistuu kerhoon, muistattehan huoltajat ilmoittaa ip-kerhon ohjaajille, että lapsi voi jäädä kerhoon klo 16 jälkeen. Kerhosta lapset voivat lähteä suoraan kotiin tai heidät voi hakea salista klo 16.15 mennessä. Tervetuloa mukaan, vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista tarvita!

Muistathan, että voit seurata Yhtenäiskoulua myös Facebookissa.Seuraava viikkotiedote jälleen kahden viikon kuluttua 18.3.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti