perjantai 18. maaliskuuta 2016

Onnistumisia!

Suuria saavutuksia

Tällä viikolla juhlan aiheena oli lukemaan oppineet ykköset. Suurta saavutusta juhlittiin koko porukan voimin: jokainen pikkuykkönen on oppinut lukemaan! Jokainen saikin opettajilta onnittelut sekä vähän herkkuja. Juhlissa laulettiin ja pidettiin hauskaa!

Ykkösluokkalaiset ovat muuten lähettäneet Helsingin Sanomien Lasten tiedekysymykset -palstalle kysymyksiään. Viime viikolla he pääsivätkin yhdessä lukemaan lehteä, kun Liljan ja Veikan kysymyksiin julkaistiin vastaukset. Luokassa kuultiinkin vastaukset kysymyksiin: "Miksi jotkut ovat ilkeitä?" ja "Voiko tulla leijuvia autoja?"

Kasiluokkalaiset lähtivät ennakkoluulottomina kohti koulujen välisiä muodostelmaluistelukisoja. Innostunut Janiina sai koko porukan innostumaan tapahtumasta ja joukkue harjoitteli liikuntatunneilla ohjelmaansa. Motivoitunut joukko meinasi kokea viime metreillä mies- tai oikeastaan naistappion, mutta paikkaaja löytyi ja yhden harjoituskerran taktiikalla joukkue oli kuin olikin koossa. Yhtenäiskoulun Ice Catch palkittiin omaperäisimmästä esityksestä!
"Osallistuin yhdessä luokkatovereitteni muiden kahdeksasluokkalaisten ja yhden yhdeksäsluokkalaisen kanssa koulujen väliseen muodostelmaluistelukisaan torstaina 17. maaliskuuta. Kisa alkoi vasta puolen päivän jälkeen, mutta me lähdimme koululta matkaan kaikki yhdessä jo puoli yhdeksältä. Meillä oli nimittäin kymmenen minuutin harjoitteluaika ennen kymmentä. Ehdimme kerrata esityksemme, joka luisteltiin Antti Tuiskun, Peto on irti – kappaleen tahtiin.
      Kisassa oli kaksi sarjaa, mestaruus ja avoin, eikä ollut kenellekään yllätys, että olimme avoimessa sarjassa. Esiinnyimme neljäntenä ja se sujui kaikilta osin hyvin. Tämän jälkeen katsoimme yleisöstä muiden esitykset. Kun palkintojenjaon aika koitti, kello oli puoli kolme. Kaikki joukkueet menivät jäälle odottamaan tuloksia, jonka yhteydessä sai luistella vapaasti ja tutustua muihin luistelijoihin. Pisteet laskettiin ja saimme selville, että voitimme molempien sarjojen kesken jaetun palkinnon, omaperäisimmästä esityksestä. Saattoi johtua siitä, että kaksi poikaamme Breki ja Lauri heittäytyivät esitykseen hieman erilaisella tavalla. Loppujen lopuksi päivä oli onnistunut kaikilta osin."
Ella-Liisa 8.-lk.
Ice Catch
Viitoset kokkaa

Viidesluokkalaiset jatkoivat ilmiökokonaisuuttaan jälleen kokkaillen. Tällä kertaa tutustuttiin Marian johdolla italialaiseen keittiöön. Päivän ruokalistalla oli pasta carbonara ja gelato alla casa eli jäätelöä talon tapaan. Jokainen taisi poistua köksän luokasta vatsat pulleina ja suut sokerissa.
Vanhempainyhdistyksen terkut diskosta

Vanhempainyhdistyksen järjestämä perinteinen alakoulun kevätdisko tanssahdeltiin torstaina 10.3. teemalla ”pukeudu elokuvatähdeksi tai tule omana säkenöivänä itsenäsi”. Illan mittaan nähtiinkin monenlaisia sädehtiviä pieniä ja vähän isompiakin tähtiä! Vanhempien yhdessä kasaan laittama buffetpöytä notkui herkkuja, ja tanssikilpailu, limboilu sekä ilmapallo jalassa -kisailu liikuttivat diskokansaa riemukkaalla tavalla.Myös illan parhaita asuja palkittiin herkkupalkinnoilla.
Vauhtia, iloa, herkuttelua, meteliä — olipa mahtava diskoilta! Suuri kiitos koululle sekä kaikille järjestelyissä tavalla tai toisella mukana olleille vanhemmille, jotka talkootyöllään mahdollistivat diskon! Kiitos myös kutosille musiikkilistojen laatimisesta sekä tiskijukkina toimimisesta. Ennen kaikkea haluamme kuitenkin kiittää iloisia diskoilijoitamme, ensi vuonna jälleen tanssitaan!
Yhteisiä aamunavauksia

Viime viikkoina koko koulu on kokoontunut keskiviikkoaamuisin yhteisiin aamunavauksiin. Viime viikolla ohjelmasta vastasi ykkösluokkalaiset, joiden bändi hurmasi jokaisen! Tällä viikolla kuutosluokkalaiset pohtivat huomisen Minna Canthin päivän kunniaksi naisen asemaa: tarinassa katseltiin maailmaa mm. Kleopatran ja Canthin silmin. Kevään aikana jokainen luokka pääsee vielä stagelle!
Terveiset vanhempainyhdistykseltä:
Mukavaa yhdessäoloa ja juhlintaa on luvassa myös aikuisempaan makuun: merkatkaa kalentereihinne perjantai-ilta 15.4., sillä silloin juhlitaan kaikkien YNKin ystävien yhteiset TOUKOBILEET 2016! Tänä vuonna juhlistamme Toukobileissä myös 60-vuotista YNKkiämme. Jos haluat osallistua Toukobileiden suunnitteluun tai toteutukseen, ota rohkeasti yhteyttä vanhempainyhdistykseen sähköpostiosoitteessa vanhempainyhdistys.ynk@edu.hel.fi. Lisätietoa tulossa, pysykää kuulolla!
Nähdään pääsiäisen jälkeen 5.4. koululla klo 18 vanhempainyhdistyksen huhtikuun kokouksessa! Tuolloin muun muassa suunnittelemme Toukobileitä. Keväistä ja mukavaa pääsiäislomaa meille kaikille ynkkiläisille!

Seuraava tiedote ilmestyy perjantaina 1.4. Aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti