perjantai 12. helmikuuta 2016

Vauhdikkaasti kohti hiihtolomaa!

Viime viikot ovat olleet YNKissä melkoista hulinaa: ulkomaisia vieraita, Valintojen stoori -koulutusta, valintakoe, flunssa-aalto... Hulinaa jatkuu vielä ensi viikon, jonka jälkeen pääsemme hetkeksi lomailemaan - hangille, aurinkoon tai kotisohvalle.

Vieraita Istanbulista
Sunnuntaina 31.1. Helsinki-Vantaan lentokentällä oli odottavainen tunnelma. Istanbulilaisen AÇI Schoolsin oppilaat ja opet saapuivat vieraiksemme, ja joukkomme olivat heitä tietenkin vastassa. Oppilaat majoittuivat perheissä, mikä aluksi varmasti jännitti. Viikon aikana ryhmästä tuli kuitenkin varsin tiivis porukka!
Maanantai-iltana koululla vietettiin yhdessä koko yläkoulun voimin Get together -juhlia, joiden järjestämisestä vastasivat vanhepainyhdistys ja oppilaskunta. Ilta oli kaikin puolin onnistunut ja tunnelma oli rento ja välitön. Myös turkkilaiset vieraat viihtyivät selvästi: kaikki ottivat reippaasti osaa yhteiseen lauluhetkeen sekä street dance -treeneihin! Illan kruunasi köksäpajassa leivotut pitsat, joista jokainen pääsi nauttimaan. Nam!
Perjantaiaamuna koko koulu kokoontui yhteiseen aamunavaukseen kuulemaan terveisiä kuluneesta viikosta. Kaikki mukana olleet oppilaat kertoivat, mikä viikossa oli kaikkein parasta. Monen istanbulilaisoppilaan mukaan parasta oli ollut jäällä kävely, mikä varmasti onkin ollut uskomaton elämys! Monet YNKin oppilaat kertoivat, kuinka mahtavaa on ollut päästä puhumaan englantia, oppimaan asioita turkkilaisesta kulttuurista ja saada uusia ystäviä! Eräs vieraamme onnistui yllättää kaikki kertomalla kokemuksistaan suomeksi! Nopeasti oppivat, kun on intoa ja iloa oppia! Rehtori Sari pisti kuitenkin vielä paremmaksi ja kiitteli vieraitamme - näin ainakin luulen - kuluneesta viikosta turkin kielellä.
Viikko oli kaiken kaikkiaan upea kokemus jokaiselle mukana olleelle. Ope-Katja kertookin, että päivä päivältä yhteishenki kohosi ja oli upeaa nähdä, kuinka nuoret viihtyivät niin hyvin yhdessä ja halusivat järjestää yhteistä tekemistä koulun järjestämän ohjelman lisäksi. Kaikille jäi varmasti toive nähdä uudelleen Istanbulissa.
"Viikko oli mahtava ja opimme paljon toisiltamme. Viikkoon kuului paljon unohtamattomia hetkiä. En olisi koskaan uskonut, miten läheisiksi uusien ihmisten kanssa tulee niin lyhyessä ajassa. Päivisin meillä oli paljon tekemistä mm. luistelua, museokäynti ja Seikkailutalolla vierailu. Illat vietettiin yhdessä. Lähtö oli vaikea, ja ikävä on kova. Yksinkertaisesti sanottuna viikko oli yksi elämäni parhaista kokemuksista."
Eini 8A

"Our group came back full of joy, excitement and good memories. I would like to take this opportunity to thank you and all, the parents and the students involved, for your great hospitality and wonderful program. Both the students and teachers have learnt a lot from the experience and enjoyed it immensely. I do hope we can turn this wonderful experience a long term project for both schools."
Kiitokset Turkista
Lisää kuvia Aci Schoolsin Facebook-sivulla: https://www.facebook.com/AciSchools/posts/1074530462568674

Soveltuvuuskoe
Maanantai oli jännä päivä monelle kuudesluokkalaiselle, mutta toki myös valintakokeen järjestäville opeille. Marja, Janiina, Sami ja Sari ottivat vastaan 30 innokasta oppilasta, jotka hakevat ensi syksynä starttaavaan kotitalous ja liikunta -painotettuun opetukseen. Koetta tehtiinkin kotitalousluokassa sekä liikuntasalissa: eri osatehtävillä pääsi osoittamaan taitojaan ja valmiuksiaan varmasti monipuolisesti!

"Eheyttävää opetusta ruuan kontekstissa"
Perjantaina viitosluokkalaiset ja heitä opettavat opet toteuttivat köksän luokassa omaa "Eheyttävää opetusta ruuan kontekstissa"-ilmiökokonaisuutta. Aiheena oli tänään Iso-Britannian keittiö. Ilmiö on suunniteltu yhdessä luokkaa opettavien opettajien sekä Helsingin yliopiston kemian laitoksen kanssa. Kattoteemana ilmiössä on viitosluokan maantiedon opetussuunnitelmasta tuttu Eurooppa, jota luokka käsittelee yllättävistäkin näkökulmista. Tänään uunissa paistuneet teeleivät ja suklaamuffinit nautittiin lopuksi teen ja marmelaadin kera.


Terveisiä vanhempainyhdistykseltä
1.3. alkavat vanhempainyhdistyksen järjestämät alakoululaisten tiistaikerhot. Kerhot kokoontuvat koululla kevään mittaan tiistaisin klo 15.15-16.15 liikunnallisten tai muiden mukavien aktiviteettien merkeissä. Ensimmäisellä kerralla ohjelmassa on sisäjalkapalloa jumppasalissa, sisäpelikengät ovat suositeltavat. Kerhoihin on vapaa pääsy eikä ennakkoilmoittautumista tarvita, tervetuloa mukaan!
Merkitkää lisäksi kalentereihin torstai 10.3., jolloin koululla vietetään vanhempainyhdistyksen järjestämää vauhdikasta alakoululaisten diskoiltaa! Diskossa tanssahdellaan klo 18-20, ja musiikin lisäksi luvassa on ainakin hauskoja kilpailuja sekä buffetherkkuja. Seuraa tiedotusta hiihtoloman jälkeen viikkotiedotteessa ja vanhempainyhdistyksen Facebook-sivustolla (https://fi-fi.facebook.com/YhtenaiskoulunVanhempainyhdistysRy/)
Jos haluat tulla mukaan diskoillan talkooporukkaan, voit ilmoittautua järjestelyihin Doodle-kyselyssä osoitteessa:http://doodle.com/poll/xen4x54nqkbrz27i
Vanhempainyhdistys toivottaa jo tässä vaiheessa kaikille ynkkiläisille oikein mukavaa ja reipasta talvilomaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti