perjantai 13. marraskuuta 2015

Vaikuttamaan!

Viime viikkoina oppilaamme ovat pääseet vaikuttamaan! Oppilaiden ääni pääsi kuuluviin niin viime viikon RuutiExpossa kuin tällä viikolla järjestetyssä perinteisessä oppilaskuntapäivässä.

RuutiExpo

RuutiExpo on vuosittain järjestettävä nuorten vaikuttamistapahtuma. RuutiExpo järjestettiin kaupungintalolla 5.11. ja tapahtumassa mukana oli Ynkin oppilaskunnan hallitus, tukioppilaat sekä ympäristöoppilaita. Nuorisoasiainkeskuksen nyt viidettä kertaa järjestetty tapahtuma toi yhteen päättäjiä, virkamiehiä, virastoja ja nuoria.

"Kävimme Ruuti-expossa  kaupungintalolla. Saimme ottaa osaa Ruutirahojen käyttötarkoitukseen ja äänestää ehdokasta, joka ajaisi nuorien ajatusta eteenpäin. Saimme osaallistua erilaisiin pajoihin joissa oli erilaisia tehtäviä ja jos teimme tehtävät saatoimme saada pienen palkinnon. Ruudissa oli paljon kisoja, joissa pystyi voittamaan erilaisia palkintoja osaallistumalla tiettyyn määrään pajoja. Saimme keskustella eri ohjaajien kanssa asioista, ja meitä ohjattiin ja opastettiin eri nuorisotalojen toiminnasta ja tapahtumista. Ruutiin oli saapunut monia nuorisotaloja ympäri Helsinkiä ja jokainen nuorisotalo edusti omaa tapahtumaansa. Aika kului nopesti erilaisten tehtävien parissa ja päivä oli nopeasti ohi. Ruudissa oli hauskaa ja saimme vastauksa kysymyksiimme ja jutella mukavien ihmisten kanssa."
Helka ja Breki 8BKoululla järjestettiin viime viikolla myös äänestys Ruutibudjetin toimenpide-ehdotuksista. Yläkoululaiset äänestivät Koskelan nutan nuorisotyöntekijä Ellan masinoimassa äänestyksessä jatkoon seuraavat ehdotukset:
- Salivuoroja salibandyyn ja hallivuoroja jääkiekkoon
- Kouluun aamupalat ja välipalaa
- Tanssiaiset Ynkkiin ja Käpylään
- Siistimpi ja kauniinpi Käpylä


Oppilaskuntapäivä

Oppilaskuntapäivää vietettiin koululla keskiviikkona 11.11. Päivä alkoi ylä- ja alakoulun hallitusten sekä ympäristöoppilaiden yhteisessä aamiaisella, jonka jälkeen oppilaat keskustelivat ryhmissä arvioinnista ja työstivät näin tulevaa opetussuunnitelmaa. Alakoulun oppilaskunnan ohjaava opettaja Inka kertoi, että oppilaskunnan hallitukset tekivät töitä upeasti! "Fiksuja oppilaita", Inka iloitsi. 

"Osalllistuimme oppilaskuntapäivään keskiviikkona 11. marraskuuta. Söimme aamupalaa yhdessä, ja sen jälkeen meidät jaettiin neljään eri ryhmään, joissa pohdimme koulumme eri toimintatapoja. Ryhmien aiheina oli: Wilman käyttö, itsearvioinnin tärkeys, taideaineiden arviointi, yms. Menimme ryhmissä pohtimaan omaa aihettamme eri puolille kouluamme. Palasimme pitkän pohdiskelun jälkeen takaisin auditorioon, ja kävimme läpi asiat ajatuksella ja yhdessä rehtorin kanssa. Saimme asiat puhuttua ja samalla tutustua toisiimme kunnolla."
Ella-Liisa ja Onni 8B

"Virheet tekevät taideteoksen", totesi Akseli (2.luokka) taito- ja taideaineiden arvioinnista. Suuria viisauksia!

Vieraita Tokiosta
Viime viikon maanantaina koulullamme vieraili Tokion kaupunginvaltuuston jäseniä. Japanilaiset pääsivät tutustumaan tunneille ja kiertämään koulua omien oppaidemme kanssa. Kakkosluokkalaiset ilahduttivat vieraita Totoro-laululla, joka innosti vieraat jopa laulamaan mukana! Ihmeissään olivat siitä, kuinka lapset osasivat laulaa japaniksi. Vierailu päättyi yhteiseen lounaaseen, joka tarjoiltiin kotitalousluokassa. Tarjoilijoina reippaat kasiluokkalaiset!

Vanhempainyhdistys tiedottaa: Syysmarkkinat lauantaina!
Yhtenäiskoulun perinteiset Syysmarkkinat järjestetään ensi lauantaina 21.11. klo 11-14. Markkinapäivä on koulupäivä kaikille yhtenäiskoululaisille ja koulu tarjoaa oppilaille kevyen välipalan.
Syysmarkkinavieraat voivat nauttia keittolounaan pannarijälkkärillä tai muita suolaisia ja makeita herkkuja kahvin kera Vanhempainyhdistyksen mainiossa buffetissa. Ulkogrillissä on myynnissä makkaraa.
Markkinoilla on hyvä tilaisuus kohdata vanhoja tuttuja ja tutustua uusiin. Paikalla ovat opettajat, koulun väki, oppilaat ja heidän läheisensä sekä Ynkin ystävät läheltä ja kaupaa. Toivotamme tervetulleeksi ihan jokaisen.
Luokista löytyy esityksiä, tapahtumia, työpajoja ja kilpailuja ja myyntipöydissä on kaupan vaikka ja mitä: leipomuksia, käsitöitä, kortteja, kransseja, taidetta, kirjadivari, koruja …
Vanhempainyhdistys muistuttaa, että vielä ensi viikon torstai-iltaan saakka voi tuoda arpajaisvoittoja opettajanhuoneeseen, kiitokset kaikille lahjoittajille!
Syysmarkkinoiden tapahtumasivu löytyy Facebookista. Sieltä löytyy kaikki tarvittava tieto esimerkiksi luokkien vastuutehtävistä. Siellä kannattaa ehdottomasti markkinoida oman myyntipöydän antimia jo etukäteen. Kun klikkaat osallistuvasi tapahtumaan, myös ystäväsi sosiaalisessa mediassa tulevat muistutetuiksi markkinoista!

Tervetuloa viihtymään Syysmarkkinatunnelmaan!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti