perjantai 27. marraskuuta 2015

Syysmarkkinatunnelmia

Viime viikon lauantaina vietettiin Yhtenäiskoulussa perinteisiä syysmarkkinoita. Upeat markkinat houkuttelivat koululle sankoin joukoin vanhempia, sisaruksia, vanhoja oppilaita, ystäviä ja tuttavia ja käpyläläisiä! Tunnelma olikin mitä lämpimin: koululla olisi varmasti viihdytty piempäänkin.

Liikuntasalista vallitsi varsinainen markkinatunnelma. Myyntipöydät notkuivat herkuista ja käsitöistä, jotka olivat upeasti laitettu esille! Tarjolla oli perinteistä Häiskän limppua, oli ihania koruja, kauramäyräkoiria, löytyi arpoja, kortteja, leivonnaisia monenlaisia...
Markkinatunnelma ei kuitenkaan jäänyt vain liikuntasaliin, vaan koko koulu oli täynnä elämää! Vanhempainyhdistyksen kahvilassa vaihdettiin kuulumisia ja opettajainhuonekin täyttyi tutuista. Hulinan ja hälinän keskellä saattoi käydä rahoittumassa järviluokan spassa, jossa kynttilöiden valossa sai itselleen rentouttavan käsihoidon. Menestykseksi nousi myös ykkössolussa toiminut parturi-kampaamo, jossa oppilas jos toinenkin kävi päivän aikana hakemassa itselleen uuden lookin.
Ohjelmaa löytyi myös muista luokista: joulukorttipaja, lepohuone, leffaluola. Tunnelma kaikkialla oli rento ja yhdessä tekeminen ja oleminen tuntui olevan kaikista se päivän tärkein asia.

"Mä söin  pussilisen metrilakua ja sitten mä myös kävin kakkosten luokassa katsomassa leffoja. Kivointa oli lakut!"kirjoittaa ekaluokkalainen Tuure.

Seiskaluokkalainen Katinkakin kertoo ostelleensa herkkuja. Päivä kului lisäksi pöytäfutista pelaten. Katinkan päivään kuului myös myyntivuoro oman pöydän ääressä Noran ja Matildan kanssa. "Päivä oli hauska", kertoo Katinka.
OPS-työpaja

Syysmarkkinatunnelmissa oli vanhemmille järjestetty myös OPS-työpaja, jossa keskusteltiin käyttäytymisestä ja käyttäytymisen arvioinnista. Käyttäytymisen tavoitteet perustuvat koulun kasvatustavoitteisiin ja yhteisön toimintakulttuuria määrittäviin linjauksiin sekä järjestyssääntöihin. Työpajan tavoitteena oli tarjota vanhemmille sekä oppilaille tilaisuus kertoa, mitä on hyvä käytös, sekä mahdollisuus koota yhdessä meidän koulumme käyttäymisen kymmenen käskyä.
Työpajassa vierailikin jokunen vanhempi ja luokassa keskuskeltiin muun muassa siitä, mitä kaikkea käyttäytyminen oikein pitääkään sisällään. Yhdessä keskusteltiin myös siitä, pitääkö käyttäytyistä arvioida, ja pohdittiin, miten päivittää käyttäytymisen sääntöjä ylipäätään.
Ajatuskartta on yhä avoinna ajatuksillenne osoitteessa http://padlet.com/maisahamalainen/ynk. Voit käydä tutustumassa muiden ajatuksiin ja jättää oman kommenttisi vielä ensi viikon ajan. Keskustelun voit ladata puhelimeesi tai tablettiisi myös qr-koodin avulla.
Seuraava viikkotiedote ilmestyy 11.12. Vinkit voitte lähettää osoitteeseen maisa.hamalainen@edu.hel.fi. Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti