perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulunodotusta!

Joulunodotus Yhtenäiskoulussa alkaa perinteisesti koulukalenterin myötä - niin tänäkin vuonna! Koulukalenterin ensimmäinen esitys nähtiin viime viikolla ja esitykset kokoavat koko koulun väen yhteen joka aamu.
Tunnelmat ovat vaihdelleet riehakkaasta rauhaisaan - tämänaamuinen Lucia-kulkue säväytti tunnelmallisuudellaan. Koulukalenteri esityksiä pääsette ihastelemaan ensi maanantaina 14.12. klo 17.30 alkavassa Puurojuhlassa. Laitetaan kuviakin vasta ensi viikolla, niin joulun salaisuudet säilyvät!

Viime viikon perjantaina kokoonnuimme juhlistamaan Suomea ja Sibeliusta. Perinteisesti itsenäisyysjuhla on ollut myös lakkiaisjuhla, joten tänä vuonna nähtiin aivan uudenlainen itsenäisyysjuhla. Ja millainen juhla tuo olikaan! Juhlavan tilaisuuden juonsivat ysiluokan Pinja ja Iivo, jotka hoitivat homman mallikkaasti. Juhlassa nähtiin myös monen monta Jannea ja Ainoa, kun kolmosluokkalaisten esitys toi itse säveltäjämestarin elämänkerran näyttämölle. Juhlapuheessa seiskaluokkalaiset pohtivat, millainen on heidän Suomensa. Lopuksi kajautettiin ilmoille koko Ynkin voimin Finlandia-hymni!
"Minun Suomeni on täynnä vastakohtia: Suomeni tuntuu saunan lämmöltä ja kylmältä pakkaselta. Suomi näyttää kesän oranssilta auringonlaskulta ja talven mustalta yöltä ja kuulostaa Sibeliuksen sinfonialta ja hevimetalli konsertilta.
Minun Suomeni on maistuva. Suomi maistuu salmiakilta, Fazerin siniseltä, tuoreilta marjoilta: mansikoilta ja mustikoilta. Suomi maistuu perinteiltä: ruisleivältä, mämmiltä ja karjalanpiirakoilta. Suomi maistuu myös maailmalta: pitsalta, pastalta ja ...tulisiltakin mausteilta.
Minun Suomeni on suvaitsevainen. Suomalaiset ovat mukavia ja ystävällisiä, vaikkakin meidän sanotaan olevan melko varautuneita. Saan kuunnella millaista musiikkia haluan, saan lukea kirjoja, jotka ovat kirjoitettu ja käännetty äidinkielelleni. Saan käydä ilmaista suomalaista koulua täällä syntyneiden ja tänne muuttaneiden lasten kanssa. Saan tykätä kenestä haluan ja tehdä melko vapaasti asioita, sillä minun Suomessani on turvallista elää." (Otteita 7.luokkalaisteni juhlapuheesta itsenäisyyspäiväjuhlassa 4.12.)


Maanantaina vietämme perinteistä puurojuhlaa klo 17.30 alkaen. Ohjelma koostuu luokkien koulukalenteri esityksistä, 4.luokan Lucia-kulkueesta sekä yhteislaulannasta. Esitysten jälkeen nautitaan ruokalassa joulupuuroa. Puurojuhlassa tullaan keräämään pieni puuromaksu kustannusten peittämiseksi. 4.luokan oppilaat esittävät juhlan päätteeksi salissa vanhemmilleen harjoittelemansa itsenäisyysjuhlatanssit. Viimeisen kouluviikon aikataulu löytyy Wilmasta.


Kohti kolmatta adventtia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti