perjantai 9. lokakuuta 2015

Lomalle lompsis!

Syyslukukausi on puolessa välissä ja on syysloman aika. Syksy on hemmotellut meitä ihanilla aurinkoisilla päivillä. Toivotaan kuulasta ja kaunista säätä myös ensi viikoksi!
Viime viikolla koulussa vietettiin kaveriviikkoa, joka tarjosi mukavaa ohjelmaa jokaiselle luokka-asteelle.

Yläkoululaiset leipoivat kotitaloustunneilla kaveripullaa: tällä kertaa arvottiin "uudet kaverit", joiden kanssa köksäiltiin. Hyvin sujui ja pulla maistui!


Kaveriviikolla yläkoululaiset pääsivät lisäksi liikuntasaliin pelailemaan yhdessä välitunneilla. Keskiviikkona salissa pidettiin yhteinen aamunavaus, jossa alakoulun oppilaskunta esittäytyi ja kakkoset lauloivat koko koululle ystävyydestä. Samalla opeteltiin tärkeitä kuuntelemisen ja keskittymisen taitoja isojen näyttäessä pienemmille esimerkkiä.
Kaveriviikolla perustettiin koko koulun ideakioski, johon jokainen sai käydä kirjoittamassa omat ideansa kouluun haluttavista tapahtumista tai muista asioista. Ideoita tulikin runsaasti, ja oppilaskunta sekä tukarit alkavat pian perkaa ja työstää ideoita toteutuskelpoisiksi tapahtumiksi.

Seiskat halusivat auttaa kaveriviikon kunniaksi Koskelan vastaanottokeskuksen pakolaisia: he piirsivät ja askartelivat kuvakortteja suomen kielen opiskeluun. Hieno idea!

Kuudesluokkalaisten kaveriviikko huipentui kaverikekkereihin, kun valinnaisköksän A-ryhmä kävi hakemassa B-ryhmän nauttimaan herkkupöydän antimista yhdessä. Kekkereillä seurusteltiin niin kuin cocktail-tilaisuuksissa konsanaan.


Viime viikkojen kauniit syyssäät ovat suosineet ulkoliikuntaa. Kuulaana syyspäivänä kolmoset ottivat tuntumaa Paloheinän maastoon suunnistuksen merkeissä. Kartanlukua ja rastien etsimistä oli harjoiteltu jo koulun lähikortteleissa ja nyt oli aika siirtyä taidot taskussa Villiin Luontoon! Ohjauksesta ja opetuksesta vastasivat Helsingin Suunnistajien konkarisuunnistajat Reimo Uljaan johdolla. Hieno päivä! Hieno laji!
Konkarisuunnistaja neuvoo vasta-alkajia.
Muista suunnata kartta oikein!
Perinteiset silakkamarkkinat oli hyvä syy lähteä ulos luokasta ja suunnata ratikalla kauppatorille. Marja kävi köksäryhmien kanssa tutustumassa markkinahumuun. Markkinahumun vastapainona vietimme torstaina 8.10. Hiljan päivää, ja musaope Petra haastoikin koko koulun kolmen minuutin hiljaisuuden kuuntelemiseen. Hiljaisuuden päivänä on tarkoitus kiinnittää huomiota ympärillämme olevaan ääni- ja melusaasteeseen. Hiljaisen hetken lisäksi aihe puhutti ruokalassa, jossa mittailtiin melutasoja. Näinköhän pysyttiin sallituissa rajoissa?

Hiljaisuutta tai ääntä, rauhoittumista tai aktiviteetteja, kotisohva tai reissuviikko. Syysloma tarjonnee jokaiselle jotakin, ainakin tauon koulutyöstä, läksyistä, rutiineista ja koepinoista. Tänäkin vuonna saamme nauttia lomasta kokonaisen viikon! Tänä vuonna koko viikon syyslomaa vietetään kaikissa Helsingin suomenkielisissä kouluissa. Tiedote lähialueen leikkipuistojen toiminnasta koulujen syyslomalla löytyy koulun wilma-tiedotteista.

Hyvää syyslomaa kaikkiin koteihin!

P.S. Yle Uutiset kävi koululla utelemassa oppilaiden mielipiteitä syyslomasta sekä kyselemässä lomasuunnitelmia. Haastattelut voi nähdä perjantain Uudenmaan alueuutislähetyksessä, TV1 kello 18.22, ja myöhemmin Yle Areenassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti