perjantai 25. syyskuuta 2015

Syysterveiset!


Aurinkoinen syyskuu kääntyy ensi viikolla jo lokakuuksi ja syyslomakin lähestyy. Viime viikolla koko Helsingin pysäyttänyt suuri mielenosoitus vaikutti myös Yhtenäiskoulun opetukseen lyhentäen alakoulun koulupäivää. Yläkoululaisten harmiksi pidettiin opettajien poissaoloista huolimatta tunnit normaalin lukujärjestyksen mukaan. Mielenosoitus puhutti niin opehuoneessa kuin luokissakin ja ainakin äidinkielen tunnilla keskusteltiin mielenosoituksen syistä ja seurauksista.

Seiskojen ryhmäytymispäivä 14.9.

Seiskaluokkalaiset pääsivät päiväksi irti koulunpenkistä ryhmäytymisen merkeissä. Luokka kävi yhdessä keilaamassa ja herkuttelemassa hampurilaisilla, jonka jälkeen mukavaa yhdessäoloa jatkettiin Koskelan NuTalla yhdessä tukioppilaiden kanssa.

 
Kolmasluokka ja Tarujen kansat

Kolmas luokka sai nauttia huikean iltapäivän Ateneumin Tarujen kansat-näyttelyssä viime viikolla. Vappu Rossin vetämä opaskierros lumosi kaikki ryhmämme 29 kuulijaa: ikiaikaiset norjalaiset ja suomalaiset tarinat heräsivät henkiin eikä taidesalien hämärästä ollut kenelläkään kiire pois. Ennen työpajaa saatiin huippuhauska välitunti tarumaisessa leikkihuoneessa. Siellä melskattiin ritareina ja kokattiin metsäneläiminä välipalaa, minkä jälkeen alkoi toisenlainen luova työ työpajassa taiteillen. Mielikuvitusta kutkuttavia olioita kerrassaan ovat nuo raapekartongista esiin loihditut "Hämärän oliot"...- Hienoon näyttelyyn ehtii vielä tämän viikonlopun ajan.
Pituushyppypaikan kunnostustalkoot 22.9.

Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksessä syntyi ajatus kunnostaa takapihan pituushyppypaikka, joka olikin maastoutunut nurmikkoon niin hyvin, että sen olemassaolo taisi olla monelle yllätys. Nurmikko ja juurakot pois ja uutta puhdasta hiekkaa. Santalan Jere oli myös paikalla ja muisti olleensa koulussa, kun pituushyppypaikka ensi kerran oli pihaan tullut. Silloin oli takapihalla myös jonkilaiset juoksuradat! Hyppypaikka saatiin kuntoon ja pihalle kertyikin heti keskiviikkona hyppijöitä jonoksi asti. Pituushyppypaikka on varmasti ahkerassa käytössä myös liikuntatunneilla. Lisää talkootunnelmia voi käydä katsomassa vanhempainyhdistyksen facebook-sivulta.

Kaveriviikko alkaa!

Ensi viikolla vietämme koulussa kaveriviikkoa. Kaveriviikon tapahtumia on suunniteltu yhdessä Käpylän, Koskelan ja Kumpulan yhteistyöverkostossa ja viikon teemaan liittyviä tapahtumia on myös mm. Koskelan nuorisotalolla sekä Käpylän Klubilla. Kaveriviikolla harjoitellaan kaveritaitoja ja korostetaan ihmisten moninaisuuden arvostamista sekä toisten huomioon ottamista. Ensi viikolla on luvassa ainakin kaveripullan leivontaa ja luokkakokouksia. Kaveriviikon suojelijana toimii kansanedustaja Jani Toivola.
Vanhempainyhdistys tiedottaa

Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen vuosikokous pidetään koulun ruokalassa tiistaina 6.10. kello 18.


Lämpimästi tervetuloa mukaan kokoukseen ja vanhempainyhdistyksen toimintaan! Yhdessä tekemällä vaikutamme paitsi koko kouluyhteisöön myös siihen, millaiseksi kouluamme kehitetään.


Vuosikokouksen liitteet toimitetaan pyydettäessä vanhempainyhdistyksen sähköpostiosoitteesta vanhempainyhdistys.ynk@edu.hel.fi


Vuosikokouksessa nähdään!

Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys ry


Seuraava viikkotiedote perjantaina ennen syyslomaa eli 9.10. Aurinkoa viikonloppuun!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti