perjantai 28. elokuuta 2015

Koulurauhaa ja helteiset terveiset ensimmäisiltä viikoilta!

Ensimmäiset kouluviikot ovat takana. Jokaisella on ollut jotain uutta opittavaa: siinä, missä oppilaat tutustuvat uusiin kirjoihinsa ja opeihin, yrittävät niin vanhat kuin uudetkin opet opetella koulumme arjen uusia aikatauluja ja luokkatilojen tai kollegoiden nimiä.
Helteiset elokuun päivät houkuttelivat oppilaat pois luokkatiloista. Mieleinen lukupaikka saattoi löytyä leikkitelineeltä tai kallionkolosta. Kesäloman saattoi kuvitella jatkuvan hyvän kirjan kanssa kallionkolossa.
Lomatunnelmia jatkettiin myös postikorttikävelyllä. Omat kortit kiikutettiin postitoimistoon, minkä jälkeen nautittiin jätskistä aurinkoisella Taivaskalliolla.

Koulurauhan julistus

Valtakunnallinen koulurauha lukuvuodelle 2015-2016 julistettiin Kouvolassa keskiviikkona 19.8. Koulurauha-ohjelma on Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Poliisihallituksen, Opetushallituksen, Folkhälsanin ja Suomen Vanhempainliiton yhteinen ohjelma, jonka tavoitteena on kouluyhteisön hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen. Ohjelman keskeisiä periaatteita ovat oppilaiden osallisuus, yhteisöllisyys, yhdessä tekeminen ─ ilon ja innon tuominen koulutyöhön. Tavoitteena on, että kaikilla kouluyhteisön jäsenillä on koulussa hyvä olla. Koulurauha julistettiin myös koulumme yhteisessä aamunavauksessa, jossa tukioppilaat toimivat koulurauhan lähettiläinä.

 

Käpylän Kuksat ja välituntiohjelmaa

Käpylän Kuksat vieraili kaikissa alueen kouluissa tarjoamassa välituntiohjelmaa koulujen alkaessa. Partiolaiset toivat pihaamme välineet grafitien taiteilemiseen, seinäkiipeilyyn sekä slaklineilla tasapainoiluun. Aurinkoiset välitunnit ja ohjattu tekeminen innostikin oppilaita kokeilemaan uusia lajeja. Lisää kuvia tapahtumasta Kuksien facebook-sivuilla.
Vanhempainyhdistyksen terveisiä
 
Ensi viikolla tempaistaan ja laitetaan fillarit kuntoon koulumatkoille. Keskiviikkona 2.9. klo 18-19 Ynkin pihassa.
Tuo pyöräsi pikahuoltoon tai vain tarkistettavaksi.
Vapaaehtoiset pikahuoltavat niin monta pyörää kuin tunnin aikana ehtivät. Taitorata, infoa ja vanhempainyhdistyksen mehu- ja keksitarjoilu!
Huom! Vanhempainyhdistyksen syyskuun kokous poikkeuksellisesti keskiviikkona 2.9. klo 19 alkaen!


Johtokunnan huoltajajäsenen valintakokous
Tervetuloa uuden johtokunnan huoltajajäsenen valintakokoukseen ma 7.9.2015 klo 17.15! Yhtenäiskoulun johtokunnan jäsen Heli Kuusipalo on pyytänyt eroa johtokunnan jäsenyydestä. Johtokuntaan valitaan uusi jäsen syksyn vanhempainillan yhteydessä 7.9.2015 kello 17.15 koululla järjestettävässä kokouksessa. Johtokuntatyöstä kiinnostuneet huoltajat voivat ilmaista kiinnostuksensa rehtorille tai johtokunnan puheenjohtajalle jo ennen kokousta sähköpostiviestillä tai puhelimitse.
Koulun johtokunta hyväksyy koulun talousarvion käyttösuunnitelman ja koulun toimintasuunnitelman. Se päättää vuosittain koulun työajoista opetuslautakunnan antamien reunaehtojen puitteissa. Johtokunta tekee opetuslautakunnan suomenkieliselle jaostolle esityksen koulun opetussuunnitelmasta ja muista opetuksen järjestämiseen liittyvistä koulukohtaisista suunnitelmista. Se myös ottaa virkaan koulun vakinaiset opettajat. Johtokunnan toimikaudet ovat nelivuotisia. Nykyisen johtokunnan toimikausi päättyy vuonna 2016.
Toivotamme kaikki huoltajajäsenet tervetulleiksi mukaan kokoukseen!
Elina Ussa
johtokunnan puheenjohtaja
elina.ussa@etl.fi
045 2697711
Sari Sola
rehtori
sari.sola@hel.fi
09 310 82 301

Syystiedote
Koulumme syystiedote on ilmestynyt ja on luettavissa Wilmassa.
Seuraava viikkotiedote ilmestyy 11.9. Vinkit ja juttuideat tai tiedotusasiat pyydetään osoittamaan suoraan Maisa Hämäläiselle (maisa.hamalainen@edu.hel.fi).

 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti