perjantai 20. maaliskuuta 2015

Viikkotiedote 20.3.2015

Auringosta auringonpimennykseen!Kuluneella viikolla on vihdoin tuntunut kunnolla keväältä. Auringonpaiste saa jälleen niin lapset kuin aikuisetkin pihalle ja mielen voimaan paremmin. On ihanaa, kun jo kouluun tultaessa on valoisaa ja välitunneilla pääsee nauttimaan jo selkeästi lämmittävästä auringosta. Kevään varma merkki on, kun oppitunteja aletaan siirtää pihalle. Lukiolaiset puolestaan nauttivat hyppytunneistaan täysin siemauksin kantamalla sohvat ulos ja viettämällä aikaansa sisätilojen sijaan siellä. 


Aurinkoinen viikko huipentui perjantaina pitkään odotettuun auringonpimennykseen. Keinoja katsella pimennystä kehiteltiin koko viikko aina suojalaseista iPadeihin. Tässäpä yksi taidonnäyte pimennyksen katselusta.

Vaihtoehtoista opiskelua ranskan tunneilla

Keväisestä säästä päästiin tällä viikolla nauttimaan myös ranskan tunneilla, kun tanssitaiteilija Hanna Ahti Uuden tanssin keskus Zodiakista tuli pitämään nelosluokan ryhmälle kinesteettiseen kielenoppimiseen liittyviä tunteja. Ainakin ulkoapäin katsottuna meno näytti hauskalta!

Viitosluokan pojat aktiivisina

5-6-luokan ET-tunnilla käsiteltiin ympäristöestetiikkaa ja pohdittiin, mikä ympäristössä ei ole kaunista ja miten sitä voitaisiin parantaa. Tunnilla laadittiin mielipidekirjoitus asiasta ja yhden kolmikon teksti päätyi Helsingin Sanomien mielipideosastolle. Hienoa pojat! Kirjoitus on saanut myös vastineita sekä tuen Käpylä-seurasta. Näitä pääsee lukemaan hs.fi -sivuston mielipideosastolta. Sirkusdiskon menoa

Torstai-iltana 19.3. vähän ennen kuutta oli Yhtenäiskoululla kaikki valmiina vanhempainyhdistyksen alakoululle järjestämää perinteistä discoiltaa varten: vanhempien varustama buffetpöytä notkui herkuista, koristeet oli viimeisen päälle valmiina ja tanssimusiikki valittuna. Innokasta discoväkeä alkoi kerääntyä koulun pihaan jo hyvissä ajoin ennen kuutta.


Kellon lyödessä kuusi sirkusteltan ovet avautuivat ja väenpaljous ryhtäsi sisälle juhlimaan. Diskoa tanssittiin tänä vuonna sirkusteemalla, mikä näkyikin hienosti monien diskoilijoiden asuvalinnoissa, kun toinen toistaan jännittävämpiä ja hauskempia hahmoja vilisteli koulun käytävillä. Perinteiset tanssi- ja asukilpailut sekä ilmapallo jalassa -kisalu täyttivät tanssilattian hetkessä.


Vanhempainyhdistys lähettää superkiitokset diskoilijoille sekä erityisesti kuudennen luokan oppilaille, jotka vastasivat illan musiikkitarjonnasta! On aina mukavaa saada yhdessä aikaan näin mahtavia juttuja. Kiitos siis kaikille järjestelyihin osallistuneille ja diskoillan mahdollistaneille vanhemmille sekä koululle!


Toukobileet tulossa jälleen!

Vanhempainyhdistyksen järjesteämät Toukobileet vuosimallia 2015 lähgestyvät kovaa kyytiä. Merkatkaa siis kaikki jo nyt kalentereihinne lauantai-ilta 25.4., jolloin kokoonnumme viime vuosista tuttuun tapaan ravintola Nyyrikissä yhdessäolon, illallisen ja aina yhtä mielenkiintoisen ohjelman merkeissä. Illan päättävät vauhdikkaat jatkot Nyyrikin alakerran Iltatähdessä. Lisätietoa seuraa, joten pysykää kuulolla! Jos haluat osallistua Toukobileiden 2015 suunnitteluun tai toteutukseen, olethan yhteydessä vanhempainyhdistykseen säköpostiosoitteeseen vanhempainyhdistys.ynk@edu.hel.fi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti