perjantai 6. maaliskuuta 2015

Viikkotiedote 6.3.2015

Kalevalanpäivän viettoa

Viitosluokkalaisilla on ollut alkuvuodesta parin viikon Kalevala-projekti, jonka tuotoksia nähtiin viikko sitten aamunavauksessa. Oppilaat tutustuivat Kalevalan tarinoihin ja työstivät eri osista kohtauksia; näimme esimerkiksi animaation maailman synnystä. Oppilaat suunnittelivat myös kohtaukset Väinämöisen ja Joukahaisen kilpalaulannasta, Lemminkäisen tehtävistä sekä Sammon ryöstöstä. Musa-Petra auttoi osaa tekemään myös musiikit kohtauksiin. Projekti päätettiin Ateneum-vierailuun, jossa nähtiin Sibelius-näyttely ja tutustuttiin Kalevala-aiheisiin teoksiin.
Uudet koulut - uudet kurssivalinnat

Juuri kun saimme haikein mielin abit matkaan, on aika ryhtyä tekemään jäähyväistyötä muidenkin lukiolaisten osalta.

Lukion ykkösiä kävi viime viikon torstaina tutustumassa uuteen kouluunsa Helluun. Rehtori Timo Hartikka toivotti kaikki tervetulleiksi ja totesi, että ynkkiläisistä halutaan pitää kiinni, ja kaikista valmistuu vielä ylioppilaita. Lupauksen täyttyminen vaatii tietenkin myös opiskelijoiden työpanoksen - yhteistyötä siis parhaimmillaan. Ynkit sijoitettiin kuuteen eri ohjausryhmään, joita Hellussa on kaiken kaikkiaan yhdeksän. Timo Hartikka sanoikin sen olevan näkyvin ero koulujemme välillä: Hellussa kun väkeä on reilusti enemmän.Kuraattori Matti ja psykologi Jukka sekä opot Nina ja Hannele olivat myös vastaanottojoukoissa. Opojen avustuksella Helluun siirtyvät saivat tehdä ensi vuoden kurssivalinnat, ja tutorit esittelivät lopuksi koulutalon. Ynkin reksi-opo Sari oli myös mukana, joten vaihtoa tehdään saattaen.

Hellusta uuden koulupaikan saa noin 20 opiskelijaa, pääosin nykyisiä ykkösiä. Valtaosa, eli noin 80 opiskelijaa jatkaa lukio-opintojaan Alppilan lukiossa. Pieni osa on valinnut koulupaikakseen Medialukion, Etu-Töölön, Kielilukioon tai Sibelius lukion. Menestyksekkäitä urheilijoitamme on ehdolla myös Märskyyn. Muutosten tuulet puhaltavat siis koko lukioväelle. 

Nautitaan nyt kuitenkin vielä viimeisestä yhteisestä keväästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti