perjantai 6. helmikuuta 2015

Koululauantaina opinsaunassa


"Hei ope! Täällä on symmetria-akseli!"kaikui
Helsinginkadun uimahallissa keskiviikkona.
Alakoulun uimaviikot ovat siis alkaneet.


Viime viikko huipentui YNKin perinteiseen Avoimien ovien päivään. Lauantaina käytävillä ja luokissa kävi hilpeä kuhina, kun peruskoululaisten vanhemmat, mummit ja kummit saapuivat sankoin joukoin mukaan koulutouhuihimme. 
Puffettipöydän äärellä kävi huiske. Mokkapalatarjoittimet saivat eräänkin open ilmeen kirkastumaan ( ;

Luokissa vieraat pääsivät opin saunaan, ja hauskaahan opiskelu oli yhdessä touhutessa. Ekaluokasta löytyi yli tusina ihanaa ikkunaa. Niihin lapset ja vanhemmat toteuttivat kauniit kuukausiaiheiset ikkunamaalaukset, -jokaiselle kuukaudelle omansa.
 
Avaruusgeometriaa!! Maailmankaikkeuden villitsemät PikkuKakkoset ideoivat ja rakensivat apujoukkoineen  herneistä ja tikuista mitä näppärimpiä rakennelmia.

Paikalle saapuneet tulevat ekaluokkalaisetkin ryhtyivät heti hommiin

Kolmoset  taitavat jo kaivata kesää. Maisemakollaasin aiheeksi valikoitui nimittäin aurinkoinen hiekkaranta. "Onpa kiva, kun on kerrankin aikaa yhdessä rupatella," totesi Nipa-ope sorinan keskellä.


Väriopin salat aukesivat aikakausilehtien värimaailmaa tutkimalla nelosille ja vanhemmilleen. Värikartta täydentyi pyörylä pyörylältä. Lehtileiketyöt ovat kyllä mahtavia, kun aina osuu kohdalle jotain ihan ohittamatonta, joka saa luovuuden kukkimaan...

Kuten näkyy, kyllä oli vitosilla hirveän kurjaa, kun Pia ja FYKE-Outi ihan PAKOTTIVAT leipomaan muffinsseja ja vielä SYÖMÄÄN ne KAIKKI! Tämän viikon gemman tunneilla kulinaarikemistimme ovat paneutuneet aiheeseen teoreettisemmin.
"The Night has fallen and the Mafia wakes up…Who do you want to get rid of?”
Seiskat pelasivat hermojaraastavaa seurapeliä ja siinä samassa tulivat hioneeksi englannin kielen taitoaan. Haluatko tutustua? Katso Viljamin vinkki http://www.hs.fi/ulkomaat/a1418190353371
Sami ja Seiskat olivat ehtineet aamulla pistää pystyyn vauhdikkaan temppuradan pienimpien iloksi.Vaan kylläpä siellä intoutui kokeilemaan volttikuntoaan useampikin ikämies ja -neito...


Vaikka viikonlopun lepovaihe jäi hieman lyhyeksi, kummasti on virtaa riittänyt. Syynä lienee touhukas, mutta letkeä lauantai.

Tämän viikon torstaina Yhtenäiskoulun historian viimeiset 48 abiturienttia aloittivat urakkansa. Ylioppilaskirjoitukset alkoivat äidinkielen tekstitaidon kokeella ja jatkuvat ensi viikolla vieraiden kielten kuuntelukokeilla. Sitten seuraa lukuloma ja maaliskuussa todellinen puserrus.

Ennen lomille lähtöä pääsee koko koulun väki pienimpiä myöten nauttimaan vielä kerran penkkarihuumasta ja ihanasta karkkisateesta!

Juhlaa odotellessa...
AURINKO PAISTAA...KEVÄTTÄ  RINNASSA?? 
SITÄ KOHTI AINAKIN  <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti