perjantai 13. helmikuuta 2015

Viikkotiedote 13.2.2015

Penkkarihulinoita
 
Vihdoin se on täällä! Penkkariviikko nimittäin. Abien juhlaviikko alkoi keskiviikkoiltana, kun lukion kakkosluokkalaiset potkivat kirjaimellisesti abit ulos koulusta ja ottivat koulun vanhimpien roolin tyylikkäästi haltuunsa.
Torstaiaamuna jännitys senkun kasvoi. Oli aika kiskoa abihaalarit niskaan ja lähteä viettämään useimmille yhtä lukiouran ikimuistoisimmista päivistä: penkkaripäivää. Rekkaplagaatit oli taiteiltu viimeisen päälle ja abishow'ssa oli rennon hauska tunnelma. Ulkona lapset kirmailivat karkkisateen alla ja koko koulu hurrasi lukulomalle lähteville abiturienteille.

 
 
Yhtenäiskoulun perinteisiin kuuluu, että abirekan lähdettyä opettajat kerääntyvät kaupungille hurraamaan ynkkiläisille. Niin tänäkin vuonna. Yhtenäiskoulu-banderolli nähtiin nyt viimeistä kertaa Stockmannin kulmalla. GO YNK!


Wanhojen juhlahumua

Penkkareita seuraa luonnollisestikin monen lapsesta saakka odotetut Wanhojen tanssit. Se kauan odotettu päivä lukiohistorian aikana, kun saa laittautua kauneimmilleen ja pukeutua prinsessaksi tai prinssiksi. Torstai-iltana wanhat tanssahtelivat sukulaisille ja ystäville, ja perjantaina oli puolestaan koulun vuoro nauttia ihanasta pukuloistosta ja upeasta tanssista.Lukion ykkösilläkin oli juhlaviikolla roolinsa.Tanssijoille tarjoiltiin niin ilta- kuin päivänäytöksessäkin hieman syötävää. Tarjoilijapojat olivat selkeästi panostaneet ulkoiseen habitukseen. Maistuuhan se kouluruoka tietenkin aina paremmalta, kun sitä tarjoilevat komeat herrasmiehet!

  
Pukuloistetta tosiaan piisasi, kun tytöt säihkyivät toinen toistaan kauniimpina ja pojat komeampina. Tämäkin prinsessa- ja prinssipäivä on varmasti jokaiselle tanssijalle ikimuistoinen kokemus. Siitä kertoivat myös Joel ja Eerik, jotka pitivät yhdessä Wanhojen puheen. Pojat kehottivat katsojia nyt nauttimaan sydämensä kyllyydestä, kun Ynkissä tanssittiin vielä viimeisen kerran. Ja ihanat tanssit ne olivatkin!
 
Tiistaikerho alakoululaisille!

Ynkissä käynnistyy työpajatyyppinen tiistaikerho. Ohjelma vaihtelee, mutta joka tiistai tarjolla on sekä urheilullista toimintaa että rauhallisempaa puuhaa. Tarkempaan ohjelmaan voi tutustua Wilmassa pikapuoliin.

Kevään mittaan sporttikerho järjestää mm.
-       sählyiltapäiviä
-       keppihevosratoja
-       akrobaattista joogaa ja temppujumppaa
-       koripalloa

Kulttuurikerho puolestaan ainakin
-       askartelee ja piirtää
-       pelaa lautapelejä
-       kokoontuu lukupiireihin
-       kokkaa
-       katselee elokuvia

Kerhotoiminta on maksutonta ja kerhoon voi tulla mukaan vaikka aina tai ainoastaan erityisen kiinnostavan aiheen sattuessa kohdalle.
Joskus  järjestämme yksittäisiä työpajoja, joihin täytyy tilasyistä ilmoittautua erikseen. Mikäli työpaja on suosittu, pyrimme järjestämään niitä useampia, että kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

Kerhot järjestää Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys.

Pysy kartalla, seuraa wilmaa ja vanhempainyhdistyksen fb-sivua.

Nyt on jälleen aika huilahtaa hetkeksi. Rentouttavaa hiihtolomaa kaikille Ynkin ystäville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti