perjantai 23. tammikuuta 2015

Yhtenäiskoulun viikkotiedote 23.1.2014

Tammikuun tohinoita

Perhona reissulla poseerasi itse kukin

Kiinnostavia ja hauskoja asioita on ollut tällä viikolla ynkkiläisillä ohjelmassa.
Neloset ovat työskennelleet ryhmissä Pohjoismaat-karttaprojektin parissa ja opetelleet pinnanmuotoja: jokia, vuoria sekä kaupunkeja. Valmis 3-ulotteinen kartta saatiin tänään seinälle. Projekti jatkuu vielä esitelmien teolla valtioista. Valmiit esitelmät löytyvät ensi viikolla kartan yhteydestä Qr- koodien takaa, joten kaikki voivat käydä niihin tutustumassa.
 


Viidennessä luokassa annettiin liialle tavaralle kyytiä. Yksi hyllynrumilus roippeineen luokan perillä saa tehdä tilaa luokan omalle graffitille, joka maalataan suunnitellaan ja toteutetaan luokan oppilaiden yhteistyönä. Kaikki prosessissa syntyneet luonnokset jatkojalostetaan ja toteutetaan luokan omassa kalenterissa kuukausikuvina. -Muutaman viikon päästä tulemme katsastamaan, miltä nuhruisen harmaa seinäpläntti muuttumisleikin jälkeen näyttää.Kolmosten viikko huipentui mainioon teatterikäyntiin. Kansallisteatterin pienellä näyttämöllä pyörii Pulupois-näytelmä, joka piti perjantain päivänäytöksessä otteessaan kaikki viisivuotiaista kutosluokkalaisiin. Ihanailijatapaaminenkin järjestyi, kun näyttelijäkaartista tunnistettiin kolmosluokkalaisten kotijoukkoja..- Oppilaitosvierailu parhaasta päästä! totesi opinto-ohjaajamme Joonas kupuansa sivellen, kun suuntasi Kaisa-opettajan kanssa torstaina ysiluokkalaisten vanavedessä ravintolakoulu Perhoon. Peruskoulunsa päättäville avattiin koulutusalan mahdollisuuksia samalla kun nautittiin opiskelijoiden loihtimista herkuista. Vierailijoille tarjolla oli makumatka 1920-luvulta nykypäivään: tuulihattuja, mätileipiä, siikatartaria, nakkikääryleitä ja pecorinokurpitsaa ja päälle suklaakakkua, greippijäädykettä ja mojitoja.  -Jos tie sydämeen vie vatsan kautta, niin eipä liene ravintolakoululla hakijoista puutetta!Tulevaisuuden työelämätaidot opitaan tänään!
Kansainvälinen konsultointiyritys Accenture on rakentanut yritysyhteistyönä Helsingin kaupungin lukioiden kanssa työelämätaitojen opetuksessa käytettävää digitaalista oppimateriaalia. Hauskat videoklipit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Animaatioissa esiintyy Henri Asenne, jonka kanssa voi tutustua työelämätaitoihin kolmella kielellä. Suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset teemavideot voi katsoa omatoimisesti tästä, mutta myös opettajat voivat käyttää niitä tunneilla lisämateriaalina. YNKin englannin opettaja Krista Kindt-Sarojärvi rakensi koko kurssin videoiden teemoja hyväksi käyttäen. 

KOTIJOUKOT ovat lämpimästi tervetulleita KOULUARKEEN MUKAAN, kun ensi viikon lauantaina 31.1. vietetään YNKin perinteistä Avoimien ovien päivää. Päivän ohjelma noudattaa normimaanantain työjärjestystä. Kuulua suomalaista kouluruokaa emme voi vierailijoille tarjota, mutta puffetista saa pientä suolaista ja makeaa kahvin kyytipojaksi.

TAPAAMISIIN!

PikkuYkkösten ihanat tulkkuparvet sirkuttavat ihanasti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti