perjantai 16. tammikuuta 2015

Viikkotiedote 16.1.2015

Lumileikkejä arjen keskellä


Tammikuun ensimmäinen kokonainen kouluviikko toi mukanaan jotakin, mistä ainakin suurin osa on varmasti innoissaan. Nimittäin lunta. Lapset ovat rakennelleet pitkin viikkoa jos jonkinmoista lumiukkoa ja lumilinnaa koulun pihaan. Kyllä nyt kelpaa. Liikuntatunneilla on päästy kunnolla luistelemaan ja muutenkin valkoinen lumi tuo paljon piristystä pimeään tammikuuhun. Tästä se nytalkaa; matka kohti kevättä!Lukiolaisia kuultiin jälleen

Lukion hyvin aktiivinen opiskelijakunnan hallitus järjestää vuosittain opiskelijoiden ja opettajien yhteisen kuulemistilaisuuden. Hallituksen puheenjohtajien vetämässä tilaisuudessa opiskelijat pääsevät ilmaisemaan parannusehdotuksiaan, ilojaan ja ihmetyksiään opettajakunnalle sekä toisilleen. Näin opiskelijat pääsevät vaikuttamaan koulun käytänteisiin. Aiempina vuosina vastaavissa tilaisuuksissa on otettu kantaa muun  muassa myöhästymiskäytänteisiin sekä koeviikon ruokailuaikoihin.


Tämän lukuvuoden kuulemistilaisuus siirtyi joulukiireiden vuoksi tammikuulle, joten oli luonnollista, että puheenaiheina oli kevään riennot. Hallituksen puheenjohtajat Mari ja Miro kyselivät opiskelijoilta, mihin he haluaisivat satsata Ynkin lukion viimeisenä keväänä. Ilmoille heiteltiin ehdotuksia erilaisista retkistä ja matkoista yhteisiin illanistujaisiin ja pitsansyöntiin. Demokratian nimissä hallitus lupasi laatia kyselyn ja toimia sen perusteella. Jäämme innolla odottamaan!


Viikko vanhempainiltoja pullollaan

Vuodenalku on tunnetusti kiireistä aikaa. Tulevat ekaluokkalaiset alkavat ilmoittautua kouluun, kuutosluokkalaiset aloittavat viimeisen lukukauden alakoulun puolella, yhdeksäsluokkalaiset alkavat pohtia jatko-opintoja ja tietenkin abeilla kevään yo-kirjoitukset alkavat konkretisoitua prelien myötä. Tällä viikolla illat ovatkin olleet Ynkissä aktiivisia. Iltaisin on istuttu niin ykkösluokkaisten, kuutosluokkalaisten kuin abienkin vanhempainilloissa. Kevät on täällä ennen kuin huomaammekaan!

 
Ihanan reipasta tammikuun jatkoa! Otetaan lumisista säistä kaikki irti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti