perjantai 12. syyskuuta 2014

Viikkotiedote 12.9.2014

Yhtenäiskoulun taival

Mennyt viikko on tuonut mukanaan hyvin ristiriitaisia tunteita. Yhtenäiskoulun yllä on häilynyt tumma pilvi jo pidemmän aikaa, ja tällä viikolla koulun kohtalo oli jälleen kerran päättäjien käsissä. Alkuviikosta peruskoulu sai kaikkia odotuksia vastaan iloisia uutisia, kun yhdistämisestä Käpylän peruskouluun päätettiin luopua. Lapset juhlivat käytävillä, ja helpotuksen tunne oli käsinkosketeltavissa. On ihan mahtavaa, että lapset saavat jatkaa peruskoulutaivaltaan turvallisessa ja tutussa ympäristössä.
 
Kaikki ei kuitenkaan ole aivan niin ruusuista. Yhtenäiskoulu on ollut Helsingin kaupungin ainoa 12-vuotinen koulukokonaisuus ja nyt siitä joudutaan luopumaan. Keskiviikoiltana saimme kuulla lopullisen päätöksen, että Yhtenäiskoulun lukio yhdistetään 1.8.2015 alkaen Alppilan lukioon. Samaan aikaan, kun lapset riemuitsevat koulunsa säilymisestä, lukiolaiset joutuvat miettimään, mitä seuraavaksi. Yhteisö hajoaa, opettajat lähtevät eri suuntiin. Yhtenäiskoulu rakennuksena ehkä säilyy, mutta se ei tule olemaan enää sama Yhtenäiskoulu, vaan uudistusten myötä on aloitettava uudet perinteet ja luotava uudet suuntaviivat.
 
Haluamme kuitenkin kiittää Pro Ynk -järjestöä sekä vanhempainyhdistystä aivan mielettömästä työstä ja kunnioituksesta, jota olette koulumme säilymisen eteen tehneet. Ilman teitä emme olisi tässä. Pidetään YNK sydämissämme ja nautitaan viimeisestä vuodesta yhdessä.


Kakkosten kasvisprojekti

Ynkissä elämä kuitenkin vielä jatkuu, eikä tälläkään viikolla olla pysähdytty. PikkuKakkoset ovat viimeviikot tutkailleet, miten ihmeellisesti luonto meitä ruokkii. Kasvisviikolla tutuksi tulivat muiden muassa nauris, purjo, ja kyssäkaali.
 
 Ensin tutkittiin muotoja ja värejä kuvataiteen keinoin. Sitten harjoiteltiin keittiöveitsien käyttöä ja pistettiin kaikki palasiksi! 28 kokkia ja yksi Minni-laastari: kiitettävä suoritus! 
 
 

 
Sitten pilkkeet pataan ja porisemaan... Leipäkrutonkien pilkkominen olikin jännää puuhaa, sillä veitset olivat luonnollisestikin köksänluokan isoimmat!
 
 

 
Lopputuloksena lounaan alkuruuaksi samettinen kasvissosekeitto leipäkrutonkeineen. Silvuplee!  Kylläpä maistukini! "Maailman PARASTA keittoa!" hihkuttiin.
 
- Tietty, onhan se alusta asti ihan omatekemä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti