perjantai 9. toukokuuta 2014

Viikkotiedote 9.5.2014

Eskarit kävivät koulussa

Tulevat ynkkiläiset ovat käyneet pariin otteeseen harjoittelemassa koululaisena olemista. Ensimmäisellä kerralla tutustuttiin yhdessä ekaluokkalaisten kanssa Tove Janssonin kertomukseen Kuka lohduttaisi Nyytiä ja piirrettiin kirjan hahmoista pikkuihmisen kokoiset kuvat.Toisella kerralla päästiinkin sitten tulevan open, Irinan ja tulevien kummien, nykyisten vitosten luotsaamina koulusuunnistuskierrokselle, jossa koulun joka kolkka tuli perinpohjaisesti kolutuksi, solut ja vessat, keittiö ja kouluisännän koppi. Joka pisteeltä sai tarran, joka kerättiin omaan koulupassiin.

Pro YNK Live -konsertti sunnuntaina 18.5. klo 13-18

Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys tempaisee koulun säilyttämisen puolesta ja järjestää ensi viikon sunnuntaina 18.5. klo 13-18 mahtavan Pro YNK Live -tapahtuman koulun pihalla, Louhentie 3, 00610 Helsinki.

Tilaisuuteen on lupautunut koko joukko huippuesiintyjiä,:Olavi Uusivirta, Timo Kotipelto+Hepa Waara, Reino Nordin, Jussi Lampi, UIT/Jean S. Riitta Havukainen, Eija Vilpas, Jussi Lampi, Ilkka Merivaara, Ilari Hämäläinen, Kimmo Härmä, YNK - band/ Stenka Christiansen, Timo Peltonen, Rinna Paatso, Gasellit, Vilma's folk sekä YNK - houseband mm. Kari Välimäki, Jussi Liski, Timo Peltonen, Jussi Turpeinen, Pete Rahikkala sekä lisäksi paljon yllätysesiintyjiä!!
Tilaisuus on kaikille avoin ilman pääsymaksua. Tervetuloa mukaan!


Munalöydöstä visertäjien viisuihin

Ekaluokan Vinski teki aamulla koulumatkallaan jännittävän löydön: keskellä Akseli Toivosen kenttää köllötteli yksinäinen ja hylätty muna. Muna sai varovaisen käsinekyydin koululle ja suoraan opehuoneeseen, jossa se tunnistettiin lokin munaksi.

 
 

Tunnistamisen jälkeen munalöytö kiikutettiin omaan luokkaan koko porukan ihailtavaksi. Ja kuinka sattuikaan, että juuri oikealla hetkellä oli biologian ope Jannella hyppytunti ja hän muisti Ynkin ikivanhan munakokoelman, jonka hän kiikutti oitis löytömunan rinnalle.
 

Syntyi mainio opetustuokio, jonka aikana ekaluokkalaiset saivat ihmetellä ja tunnistaa hauraita linnunmunia. Lopuksi kuunneltiin vielä lintujen liverryksiä netistä ja pidettiinpä myös visertäjien viisut, joissa kilpailijoina oli peipposia, mustarastas, satakieli ja töyhtöhyyppä ainakin. Ja näin siinä sitten kävi, että töyhtöhyyppä vei tiukassa kilpailussa voiton satakielestä. Kuuntele, kun töyhtöhyyppä livertää keväisen lurituksen kaikkien äitien iloksi.Hyvää äitienpäivää! 


 

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti