lauantai 31. toukokuuta 2014

Viikkotiedote 31.5.2014

Oppilaille voitto 5-0


Kun viimeisen viikon retkipäivän jälkeen Ynkin väki kerääntyy lähíkentälle pelaamaan potkupalloa, tietää että kesäloma on jo melkein tässä. Kesäsäästä ei tällä kertaa ollut kuitenkaan tietoakaan, kun koulun väki marssi hyytävässä tihkusateessa Raviksen kentälle.Pelaajia sää ei kuitenkaan haitannut, ja ottelun aikana koettiin huikeita hetkiä ja tiukkoja tilanteita. Kentällä oli hetkittäin puolen sataa pelaajaa, jotka yhtenä parvena kirmasivat pallon perässä.Pelaajien ei tarvinnut palella, mutta kentän laidalla jouduttiin turvautumaan kaikenlaisiin lämmittelykonsteihin.Tiukan ottelun jälkeen opettajat joutuivat toteamaan, että hävisivät ottelun melkein kuus nolla. Oppilaat tekivät huikeat viisi maalia ja veivät kirkkaan voiton.

Kiitos vanhempainyhdistykselle

Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys on monella tavalla mukana koulun arjessa ja juhlassa. On ylimääräisiä jäätelöitä ja retkieväitä oppilaille, pihan kunnostamista ja opettajien kahvihetkiä lukukauden päättyessä ja kaikenlaista muuta isoa ja pientä tempausta, joista on iso apu ja ilo koulutyössä. 

Kuluneen kevään aikana vanhempainyhdistys on osoittautunut pystyvänsä huikeisiin suorituksiin väsymättömässä taistelussaan koulun säilymisen puolesta. Yhtenäiskoulussa on ilo opiskella ja tehdä töitä, kun on niin mahtavat tukijoukot takana.

Kiitos vanhempainyhdistykselle kuluneesta vuodesta ja kaikesta uurastuksesta. 

Onnea kaikille valmistuneille!

Yhtenäiskoulun juhlasali oli ääriään myöten täynnä, kun kevätjuhla vihdoin koitti. Tänä vuonna Ynkistä valmistui ennätykselliset melkein viisikymmentä ylioppilasta, joita juhlittiin koko kylän voimin asiaan kuuluvalla arvokkuudella.


Elämänmakuinen, hilpeä, arvokas ja aito. Vuodesta toiseen Ynkin kevätjuhla liikuttaa ja herkistää niin isot kuin pienetkin juhlijansa.Perinteiseen tapaan juhlassa kuultiin myös puheita. Peruskoulun rehtori lähetti yhdeksäsluokkalaiset maailmalle ja loi katsauksen menneeseen lukuvuoteen. Lukion rehtori puolestaan visioi tulevaisuuden koulua sähköisine oppimisympäristöineen, mutta korosti myös läsnäolon ja kohtaamisen tärkeyttä:  "Vaikka te lähdette Ynkistä, Ynk ei lähde teistä. Menkää maailmalle ja oppikaa lisää, mutta tulkaa aina välillä takaisin. Ihan fyysisesti, vaikka halattaviksi."

Tuoreen ylioppilaan, Veeran puheessa korostui lämpö ja kiitollisuus perhettä, ystäviä ja koulua kohtaan. Koulu, jossa eri-ikäiset oppijat ovat jatkuvassa vuorovaikutuksessa keskenään, opettaa paljon sellaistakin, mitä oppitunneilla ei oppisi. Tällaista koulua ei saa lopettaa.Tutut laulut kuuluvat kevätjuhlaan. Vuodesta toiseen ilmoille kajahtavat Suvivirsi ja Käyn ahon laitaa. Myös The Wonderful World kuuluu perinteisiin. Tällä kertaa sen esittivät ihastuttavalla tavalla tuoreet ylioppilaat Vilma ja Joel säestäjinään Peik, Eetu ja Petra.Myös yhdeksäsluokkalaiset olivat ansainneet omat juhlansa ja ruusunsa. Arvokkaan oloisesti ysit marssivat lavan eteen kahdeksasluokkalaisten kukittamiksi. Nyt on yksi etappi saavutettu, ja on hetki aikaa hengähtää ennen toisen asteen opintoja.Yhteisen juhlan jälkeen ysit vanhempineen kokoontuivat omaan juhlatilaisuuteensa.Petra ja Irina pitivät viehättävän puheen, jossa muisteltiin kuluneita yhdeksää vuotta.


Lopuksi kokoonnuttiin yhteiskuvaan ylioppilaiden tapaan. Vanhemmat taltioivat ikimuistoisen hetken kukin omaan kameraansa.


Ihana rauha ja levollisuus valtaa mielen. Nyt on pulpetit tyhjätty, kirjat palautettu ja todistukset saatu. Kokonainen elämä on edessä. Ensin kesäloma, sitten uusi opinahjo - tai sitten ihan vain oma tuttu ja turvallinen koulu.

Onnea kaikille valmistuneille! Ja hyvää ja ansaittua kesälomaa kaikille!
Valmiina kesälomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti