perjantai 6. syyskuuta 2013

Yhtenäiskoulun viikkotiedote 6.9.2013

Taide kuuluu kaikille!


Koko koulun yhteinen vanhempainilta keräsi saliin niin uusia kuin vanhojakin ynkkiläisten vanhempia. Vanhempainyhdistys oli kutsunut illan puhujavieraaksi Annatalon johtajan, taidekasvattaja Kaisa Kettusen, jonka alustus käsitteli taiteen ja kulttuurin merkitystä lapselle ja nuorelle.

Parhaimmillaan taide on oman itsensä ja kokonaisen uuden maailman löytämistä - vähän niin kuin paluuta jo unohtuneeseen leikkiin. Leikkimieli on toisinaan koulussa sallittua isommallekin oppilaalle ja välillä oikein toivottavakin tapa katsella maailmaa.Kiitos Kaisa Kettuselle viisaista sanoista, kiitos tilaisuuden järjestäjille ja kaikille vanhempainiltaan osallistuneille - ja kiitos myös kahdeksasluokkalaisille, joiden puffetti notkui herkkuja.

Ei savua, kiitos!

Lukiolaisten tupakointi koulun välittömässä läheisyydessä on tuohduttanut niin alakoululaisten vanhempia kuin lähialueen asukkaitakin. Pienimmissä koululaisissa Tursontien tupakkaringit ovat herättäneet ristiriitaisia tunteita ja pelkoakin, kun pieni kulkija on joutunut väistämään isompia ajotielle. Vähän isommille oppilaille avoin tupakointi on yksinkertaisesti huono esimerkki.

Täysi-ikäisten tupakoitsijoiden kanssa on nyt keskusteltu ja heitä kehotettu etsiytymään sauhuttelupuuhiin muualle kuin kouluuntuloväylille. Savuttoman koulutien ansaitsee jokainen.

Syysliikuntapäivä lähestyy


Ensi viikon lauantaina 14.9. vietetään peruskoulun liikuntapäivää. Kouluun tullaan klo 8.45 ja päivä alkaa yhteisellä liikuntatuokiolla, johon myös vanhemmat ovat tervetulleita. Yhteisen tuokion jälkeen oppilaat siirtyvät pajoihin, ja vanhemmilla on sillä välin mahdollisuus jäädä nauttimaan kuudennen luokan puffetin antimista.

Koulu tarjoiaa jokaiselle oppilaalle eväät, mutta puffettia varten kannattaa ottaa pikkurahaa mukaan. Rahaa kannattaa varata mukaan myös Ynkin vanhempainyhdistyksen mainioita kasseja varten, joiden tuotto menee lyhentämättömänä pihan kunnostamiseen. Kassin hinta on 10 euroa.


Päivä päättyy viimeistään klo 13. Ensi viikon aikana tulee tarkennettua tietoa yksittäisten pajojen aikatauluista ja sisällöistä. Tervetuloa kaikki liikkumaan!

Syksyn kirjoitukset alkavat

Syksyn kirjoitukset alkavat maanantaina 9.9. ruotsin kuullunymmärtämisen kokeella. Kokelaiden pitää olla koululla kello 8.00.

Tiistaina kuunnellaan A-englanti ja koululla pitää olla jälleen klo 8.00. Keskiviikkona iltapäivällä vuorossa ovat lyhyet ranska ja englanti. Englannin kunntelu alkaa klo 13 ja ranskan klo 14. Perjantaina kirjoitetaan äidinkielen tekstitaidon koe.

Onnea kokelaille!

Aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti