perjantai 27. syyskuuta 2013

Viikkotiedote 27.9.2013

Syksyllä suunnistetaan


Syksy on suunnistamisen aikaa, ja koulun lähiympäristö oivallinen paikka sen harjoitteluun. Samalla kotikulmat tulevat tutummiksi.


Nelosluokkalaiset riensivät perjantaina juoksujalkaa rastilta toiselle ja etsivät kilvan oikeita vastauksia. Suunnistus on liikkatuntien aiheena syysloman asti, joten lähialueella autoilevilta toivotaan nyt erityistä tarkkaavaisuutta ja varovaisuutta.

Opet Meriharjussa

Ynkin opekunta vietti mainion iltapäivän ja illan kaikkien ynkkiläisten tuntemassa Meriharjussa, jonne koulun tyhy-tiimi (tyhy=työhyvinvointi) oli järjestänyt ohjelmaa ja mukavaa yhdessäoloa.

 

Meriharju-konkari Nipa esitteli muulle opekunnalle kansallisromanttisen kauden taloa, jonka muuan kauppaneuvos Gösta Björkenheim rakennutti itselleen ja perheelleen kesähuvilaksi vuonna 1910. Talo toimii nykyisin luontotalona, ja siellä järjestetään leirikouluja ympäri vuoden.
 
 
Reippaana retkueena opekunta kävi myös tutustumassa lähiympäristöön. Sauna tuli tutuksi...
 
 
...samoin bunkkerit, jotka olivat sodan aikana ilmatorjuntapatteriston käytössä.
 
 
Niemen kärjestä oli huikeat näkymät melkein Söderskärin majakalle asti.
 
 
Syksyinen sää näytti parhaat puolet itsestään, aurinko värjäsi välistä vastarannan oranssilla, eikä sääennusteissa luvatusta rankkasateesta ollut tietoakaan. 
 

Illan ohjelmaan kuului tietysti uusien opettajien ja henkilökunnan kaste. Tällä kertaa noviisit saivat tehtäväkseen koota esityksen Pentti Saarikosken runoista. Mykistävän hienon kokonaisuuden saivat aikaan uudet ja melko uudet ynkkiläiset, terveydenhoitaja Tanja, kuudennen luokan Irina, neljännen luokan Pia, resurssiope Olli, enkun maikka Viljami, kouluavustaja Petra ja iltapäivähoidon vetäjä Ella. Kuvasta puuttuu lukion enkun maikkana aloittanut Anita. Viime vuonna aloittaneet Pia ja Petra saivat puolestaan kasteen jo toistamiseen ja ovat nyt takuuvarmasti ynkkiläisiä.
Illan kruunasi huikeanhieno, kansainvälisistä aineksista koottu ateria. Oli kreikkalaista salaattia, filippiiniläisiä kevätkääryleitä, Lähi-idän munakoisoja ja kaikenlaista muuta, mitä opettajat olivat loihtineet tahoillaan. Kiitos kaikille illan toteuttajille ja mukana olleille!

Ja opet koulutuksessa

Ensi viikon perjantaina 4.10. onkin sitten kouluttautumisen vuoro. Suuri osa opekunnasta osallistuu peruskoulujen veso-päivään perjantai-iltapäivänä klo 13 alkaen, ja osa peruskoulun oppitunneista perutaan. Luokanope tai -valvoja ilmoittaa omalle luokalleen oppituntien mahdollisesta peruuntumisesta.

Vanhempainyhdistys tiedottaa

Tule mukaan vuosikokoukseen, joka pidetään tiistaina 1.10.2013 klo 19 koulun ruokasalissa! HUOM: aloittelemme tapaamisen kello 18 Syysmarkkinoiden ja muun syksyn toiminnan suunnittelun merkeissä, joten paikalle kannattaa tulla jo silloin. Nähdään tiistaina!


Ihanaa syksyä!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti