perjantai 23. elokuuta 2013

Viikkotiedote 23.8.2013

Hei, taas saa kiipeillä


Koulun pihan remontti on edennyt vaiheeseen, jossa ensimmäinen kiipeilyteline on otettu käyttöön. Yhtenäiskoulun vanhempainyhdistys keräsi viime keväänä kilvan rahaa, jotta pihasta saadaan entistä viihtyisämpi ja toimivampi.


Ahkerimmat kiipeilijät löytyvät yleensä alakoulun puolelta. Tällä kertaa kiipeilytelineen olivat kuitenkin vallanneet ysit.

Kaikille koulurauha

Oppilaskuntien hallitukset esittäytyivät keskiviikon aamutilaisuudessa ja julistivat koulurauhan kaikille oppilaille.Tänä vuonna koulurauhan teemana on tasa-arvo ja erilaisuuden kunnioittaminen.
Ensi viikolla Suomen luonnon päivä

Suomen luonnon päivää vietetään ensimmäistä kertaa ensi lauantaina 31.8. Kaikenlaista luontoon liittyvää tapahtumaa on eri puolilla Suomea.

Ynkissä päivää vietetään edeltävänä perjantaina, jolloin opettajat on haastettu pitämään ainakin osa oppitunneistaan ulkona. Päivän aikana on tarkoitus innostua leikkimielisestä luontoteemaisesta valokuvauskisasta, jonka satoa ripustetaan kaikkien ihailtavaksi koulun käytävälle.

Lisätietoa Suomen luonnon päivästä osoitteesta http://suomenluonnonpaiva.fi/.

Koko koulun vanhempainilta lähestyy

Koko koulun yhteistä vanhempainiltaa vietetään torstaina koulun liikuntasalissa klo 18 alkaen. Perinteiseen tapaan yhteisen salitilaisuuden jälkeen siirrytään pohtimaan oman luokan asioita. Tilaisuuden yhteydessä on kahdeksasluokkalaisten puffetti, joka aukeaa klo 17.30. Puffetin tuotto käytetään tulevan leirikoulun hyväksi.

Elämä on tässä ja nyt

Torstaina koko koulu kokoontui muistelemaan toisluokkalaista Paavoa, joka urheasti taisteltuaan menehtyi vaikeaan sairauteensa. Nipa-open pitämässä herkänkauniissa muistotilaisuudessa piirtyi eteemme kuva elämäniloisesta ja päättäväisestä pikkumiehestä, jonka hymy säteili luokkahuoneessa, käytävillä ja opehuoneessa.

Paavo oli pidetty luokkakaveri, luotettava ystävä ja älykäs keskustelukumppani, joka haastoi erityisesti Nipa-open vilkkaisiin väittelyihin.

Paavo oli viisas pikkumies, joka rakasti koulua. Uuden oppiminen, uudet haasteet, luokkakaverit, koko yhteisö olivat Paavon juttu.

Yhteisössämme on nyt pienen pojan jättämä iso aukko, kaipaus ja suru. Mutta:

- Sano niille, etteivät turhaan murehdi, kuiskaisi Paavo ehkä Nipan korvaan ja nykäisisi päättäväisesti tuuheasta parrasta. - Sano niille, että elämä on tässä ja nyt ja että juuri tänään on hyvä päivä. Sano, että iloitsevat ystävästä, kädestä johon tarttua, uudesta aamusta, matikasta ja kalapuikoista, onnistumisesta, kiipeilytelineestä, linnusta puussa. Sano, että vastaavat aina hymyyn, tarttuvat ojennettuun käteen ja kohtaavat elämän rohkeina. Muuta ei tarvita. Sano, että huominen on aina arvoitus.

Koulurauhaa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti