lauantai 1. kesäkuuta 2013

Viikkotiedote 1.6.2013

Pyörät pyörimään


Viimeiseen kouluviikkoon kuuluu aina kaikenlaista poikkeusohjelmaa. Kun lukiolaiset vielä ahersivat viimeisiä kokeitaan, peruskoulun väki retkeili omilla tahoillaan. Pienemmät ja isommat retkeilijät  hajaantuivat ympäri kaupunkia: Haltialaan, Vuosaareen, Suomenlinnaan ja keskustan elokuvateatteriin.

Torstaina kokeet oli tehty ja väki jälleen koulussa valmiina osallistumaan ympäristötiimin lukuvuoden viimeiseen tempaukseen: fillaripajaan.
Viime vuoden tapaan pajassa sai huoltaa oman pyöränsä turvalliseen ajokuntoon. Ketjut öljyttiin, renkaisiin pumpattiin ilmaa ja jarrut testattiin.
Kun pyörän kunto oli katsastettu, pyörän haltijaa odotti katsastustodistus.


Oppilaille voitto potkupallossa

Ynkin legendaarinen potkupallo-ottelu oli jälleen täynnä tiukkoja tilanteita ja huikeita suorituksia. Tiivistunnelmaisessa ottelussa oppilaat saavuttivat murskavoiton 6 - 1. Opettajajoukkuetta oli vahvistettu muutamalla taitavalla lukiolaisella.Kentällä kävi kuhina, kun jokainen halusi osua palloon.


Ottelun päätyttyä oli aplodien vuoro. Opettajat ja lukiolaiset joutuivat tunnustamaan peruskoululaisten paremmuuden.


Pelaaminen oli kuitenkin tärkeintä, vaikka voittokin lämmitti mukavasti mieltä.

Haikeiden hyvästien aikaa

Kesän kynnys kirvoittaa mielen riehakkaaseen iloon ja onnentoivotuksiin, mutta päättyvä lukuvuosi on samalla haikeiden hyvästien aikaa.

Vanhempainyhdistyksen järjestämillä kirkkokahveilla opettajakunta kukitti perinteiseen tapaan koulun henkilökunnan ja rehtorit. Samalla jätettiin hyvästit ja toivotettiin onnea Matille, Knutille, Jounille ja Jussille, jotka siirtyvät kuka eläkkeelle, kuka muihin kouluihin ja tehtäviin.


 
Kirkkokahvien aikaan alkaa kesä olla totta. Mielessä ovat vielä huomisen juhla, todistukset ja viime hetken kiireet ja järjestelyt, mutta taustalla jo kesän raukeus ja levollisuus, ajan pysähtyminen ja kiireettömyys. Kiitos vanhempainyhditykselle kesämielen herättämisestä.

Onnea valmistuneille!


 

 
Haikeus ja riemu olivat läsnä myös lauantaina, kun koko koulu kokoontui hyvästelemäään koulumme tuoreet ylioppilaat. Tilanne oli ainutkertainen myös pienille ekaluokkalaisille, jotka rohkeina ja reippaina saattoivat ylioppilaat lavalle.Tuoreen ylioppilaan puheen piti tällä kertaa Siiri Hentilä, joka korosti puheessaan kuuntelemisen merkitystä oppimisen kannalta. Oppitunneilla kuuntelemalla voi ihan oikeasti oppia.

 

Ylioppilaille puhui puolestaan lukion äidinkielen opettaja Aino Järvinen. Aino siteerasi puheessaan koulumme perustajaa Touko Voutilaista, jonka mukaan voi ihan hyvin tunnustaa, että ei tiedä. "Jos ei tiedä, voi ottaa selvää."  Kaikista tärkeintä on olla rehellinen, ja niin kuin Touko Voutilainenkin sanoisi: "Ihmisen pitää olla rehellinen ja ystävällinen."

Päivä oli juhlapäivä myös yhdeksäsluokkalaisille, jotka saivat peruskoulunsa päätökseen.Aamu ja Samuel lauloivat ja soittivat musiikinopettaja Petran säveltämän laulun ystävyydestä ja sen tärkeydestä.


 
Jo perinteeksi muodostunut kappale Palanen Ynkin historiaa kuultiin tällä kertaa koulun kuoron laulamana.

 

Onnea kaikille valmistuneille!

 

Ihanaa ja levollista kesää kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti