perjantai 5. lokakuuta 2012

Viikkotiedote 5.10.2012

Syksyisiä sävyjä Ynkissä

Syksyn värit ja ilmiöt näkyvät raikkaina kuvina Ynkin käytävillä.


Kakkosluokkalaiset ovat uurastaneet syksyisten ilmiöiden parissa jjo pitkään ja näyttävät ainakin tietävän, ettei mitä tahansa sieniä saa syödä. Herkkutatin saa poimia mukaansa, mutta houkuttelevan näköinen kärpässieni on syytä jättää metsään. Kaikenlaisiin lahottajaeliöihin ja tunkioiden elämään ovat kakkoset muutenkin tutustuneet. Tästä kollaasista näkyy, millaista elämää biojäteastiassa oikiein vietetään.


Myös siilien salainen syyselämä on tullut kakkosille tutuksi. Neloset puolestaan ovat sommitelleet paperille toinen toistaan hienompia kilpikonnia - syksyn väreissä nekin.

Vitoset etologeina Korkeasaaressa

Minnan vitoset saivat hetken ajan työskennellä etologeina eli eläinten käyttäytymisen havainnoijina, kun luokka vietti keskiviikkopäivän Korkeasaaren luontokoulussa. Nuorten etologien tutkimuskohteina oli kuusi kiinnostavaa eläintä: karhu, kameli, ilves, pikkupanda, amurintiikeri ja mongolianvillihevonen, joiden käyttäytymistä havainnoitiin tarkasti muistiinpanoja tehden kymmenen minuutin ajan. Rastia piti laittaa ruutuun, kun tutkimuskohde söi, haukotteli tai venytteli, äänteli, lepäsi tai juoksi. Samalla piti tehdä havaintoja eläimen eläinympäristöstä.


 

Terveisiä oppilaskuntapäiviltä


Neljä reipasta ynkkiläistä Nea, Alina, Vilja ja Kasper viettivät keskiviikkopäivän Sörnäisten Hapessa, jossa pidettiin keskisen alueen yhteiset oppilaskuntapäivät.

Tilaisuudessa ynkkiläiset tekivät yhteistyötä naapurikoulujen oppilaiden kanssa erilaisissa pajoissa, joissa esiteltiin esimerkiksi oman koulun kivoja tapoja ja käytänteitä. Lisäksi pohdittiin oman asuinalueen viihtyvyyttä ja turvallisuutta sekä sitä, miten asioita voisi parantaa ja niihin vaikuttaa.

Nea ja Alina osallistuivat yläluokkien pajaan, josta kehkeytyi suurempikin - toistaiseksi salainen projekti. Tapaamiset jatkuvat  vielä Koskelan nuorisotalolla, ja myöhemmin saadaan toivottavasti kuulla, mitä kiinnostavaa oikein on suunnitteilla.

Ynkin uusi ja aktiivinen oppilaskunta esittäytyi isona joukkona perjantain aamunavauksessa. On hienoa, kun asioihin pääsee vaikuttamaan!

 Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti