perjantai 28. syyskuuta 2012

Viikkotiedote 28.9.2012

Kiitos koulun johtokunnalle

Opettajainhuoneen pöytä siivottiin tiistaina kokouskuntoon, kun Yhtenäiskoulun johtokunta kokoontui hyväksymaan koulun toimintasuunnitelmaa. Tässä kokoonpanossa johtokunta kokousti nyt viimeisen kerran, ja uusi johtokunta valitaan jälleen nelivuotiskaudeksi 2013-2016 vielä tämän syksyn aikana. Koulun huoltajat saavat lokakuun aikana kutsun tulla valitsemaan keskuudestaan uudet huoltajajäsenet. Yhtenäiskoulu kiittää nykyistä johtokuntaa hyvästä yhteistyöstä.

Arvovieraita Ynkissä

Opettajien paperipinot saivat kyytiä myös perjantaina, kun opettajainhuonetta viimeisteltiin vieraita varten. Tällä kertaa kouluun tutustumaan ja luennoimaan saapui Wendy Behrens, Minnesotan yliopiston kasvatustieteellisen tiedekunnan tutkija. Seurueen mukana oli myös opetusviraston väkeä ja vieraita.

 

Lahjakkaan oppilaan opettamiseen erikoistunut Behrens aloitti vierailunsa lukion yhteisellä keskustelu- ja kyselytilaisuudella, jossa opiskelijat kyselivät Kristan kanssa ennakkoon valmistamiaan kysymyksiä. Opiskelijoita kiinnosti erityisesti se, mistä lahjakkaan opiskelijan tunnistaa. Kiinnostusta herätti myös se, miten Behrens aikoinaan ajautui tutkimaan erityislahjakkuuksia.

Behrensiä ja muita puolestaan kiinnosti suomalainen koulujärjestelmä. Erityisesti se, että suomalaiskouluissa opettaja saa tehdä työtään rauhassa ilman pelkoa tarkastuksista ja testaamisista, kiehtoi vieraita.

Keskustelutilaisuuden jälkeen vieraat piipahtivat kuuntelemassa ruotsin suullista koetta ja vetäytyivät sitten nauttimaan koululounasta yhdessä oman koulun rehtoreiden ja muutaman opiskelijan kanssa.
 

Ja harvoin näkee koulussa näin tyylikästä pöytiintarjoilua kuin perjantaina nähtiin. Kotitalousope Marja oli briiffannut kasiluokkalaiset oppilaansa Aten, Nooran, Anniinan, Rewinan ja Kaislan ihan viimeisen päälle. Tyyliikkäästi soljui ruokalassa nuorten tarjoilijoiden joukko, joka noudatti aivan erinomaisesti opettajansa ohjeita.

Ota, anna oikealta, tarjoa vasemmalta, älä läikytä, hymyile kohteliaasti ja puhu englantia. Ja näin tapahtuikin. Nuorten tarjoilijoiden joukko pani paremmaksi kuin ravintolakoulun ykkösvuosikurssi konsanaan,  ja vieraat olivat vaikuttuneita ja imarreltuja kaikesta huolenpidosta. Pohjoismaisia silakkapihvejä sisältävän menyyn kruunasi Nooran ja Anniinan valmistava herkullinen porkkanakakku.
 

Tervetuloa vanhempainyhdistyksen vuosikokoukseen

Vanhempainyhdistyksen vuosikokous pidetään ensi tiistaina 2.10. klo 18 koululla. Tilaisuudessa valitaan yhdistykselle uusi hallitus. Tervetuloa kaikki kiinnostuneet!

Rentouttavaa viikonloppua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti