perjantai 7. syyskuuta 2012

Viikkotiedote 7.9.2012

Vanhempainilta veti väkeä

Koko koulun  yhteiseen vanhempainiltaan saapui jälleen kerran ilahduttavan suuri joukko ynkkiläisten kotijoukkoja.

Tilaisuuden muonituksesta huolehtivat kuudesluokkalaiset, joiden runsaasta puffettipöydästä löytyi haukattavaa niin suolaisen kuin makeankin nälkään. Puffetin tuotto on tarkoitus käyttää kevään leirikouluun Karjalohjalle ja mahdollisesti Turkuunkin.

Yhteisessä salitilaisuudessa kuultiin rehtoreiden Sarin ja Jounin tervehdys ja tutustuttiin niin koulun henkilökuntaan kuin vanhempainyhdistyksenkin toimintaan. Tällä kertaa vanhempainyhdistys oli kutsunut paikalle vierailevaksi luennoitsijaksi Nuoren Suomen päivittäisliikunnan yksikön johtajan Jukka Karvisen, joka puhui liikunnan merkityksestä kasvavalle lapselle ja nuorelle.
 

Piha liikuttaa lapsia

Se, että liikunta on tärkeää, ei ole mikään uusi juttu. Sen sijaan hätkähdyttävää ja pysäyttävää oli kuulla, miten lasten ja nuorten kunto on viime vuosista huomattavasti heikentynyt ja liikkumattomus lisääntynyt. Pihat ovat tyhjentyneet leikkivistä lapsista, kun viihdemedia on koukuttanut väen sisälle.

Koulut ja koulujen pihat ovat Karvisen mukaan ensiarvoisen tärkeässä asemassa, kun mietitään keinoja lasten liikuttamiseksi. Ylös, ulos ja lenkille, pihalle kiipeilemään ja juoksemaan. Mitään kovin ihmeellistä toimintaa ei tarvita riittävän liikkumisen takaamiseksi.
Ynkin pihalla vilinää ja vilskettä riitti ainakin tällä viikolla, kun Matti innostui pelaamaan alaluokkalaisetn kanssa pesistä. Ja ehkäpä Karvisen mainion luennon innoittamana koulussa innostutaan puuhaamaan pihalle kiipeilytelineitäkin takaisin.

Tiian luokkalaiset puolestaan kirjoittivat harrastusaiheisen blogin, jota voi käydä kurkkaamassa osoitteesta http://ynkinbloggaajat.blogspot.fi/ Ehkäpä kutosten harrastuksista löytyisi jotain itselle sopivaa - jotain joka myös liikuttaisi.Ensi viikolla syysliikuntapäivä

Ensi viikon lauantaina 15.9. päästäänkin kaikki liikkumaan, kun  peruskoulu viettää perinteistä syysliikuntapäivää. Luokat 3-9 kokoontuvat koululle oman luokanvalvojan ohjeiden mukaisesti ja suuntaavat koululta kävellen kohti Pikkukoskea. Pikkukoskella luokat kisailevat ja leikkivät eri pisteissä viime vuoden tapaan. Ykköset ja kakkoset viettävät liikuntapäivää koulun pihapiirissä. Päivä on oppilaille pakollinen koulupäivä, jolla ansaitaan yksi syysloman päivä.

Nyt kaikki liikkumaan!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti