perjantai 12. lokakuuta 2012

Viikkotiedote 12.10.2012

Vanhempainyhdistys toimii ja uudistuu

Vanhempainyhdistys valitsi syyskokouksessaan uudeksi puheenjohtajakseen Sanna Valtasen sekä sihteeriksi ja varapuheenjohtajaksi Ulla Leinikan. Luettelo kaikista hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä sekä luokkien vastuuhenkilöistä on nähtävissä wilmassa ilmestyneessä tiedotteessa.

Myös koulun johtokunta vaihtuu tänä syksynä. Wilman kautta on koteihin lähtenyt rehtorin viesti, jossa vanhempia kutsutaan koululle osallistumaan uuden johtokunnan huoltajajäsenten valintaan. Tervetuloa koulun kirjastoon keskiviikkona 24.10. klo 18 vaikuttamaan tärkeään asiaan.

Syysmarkkinat lähestyvät! 

Vanhempainyhdistyksen ja koulun jokasyksyiseen yhteiseen suurprojektiin eli syysmarkkinoihin on vielä toista kuukautta, mutta valmistelupuuhat ovat jo alkaneet.  Häiskän luokka esitteli ylpeänä tämän vuoden markkinatuotteensa ”halion”, jonka Tellervoksi nimetty prototyyppi kuvassa on Karen sylissä. Syysloman jälkeen alkavat talkoot. Luokan vanhemmat kokoontuvat monena iltana ompelukoneineen ja tarvikkeineen valmistamaan yksilöllisiä halio-unileluja. Oppilaat keksivät jokaiselle halattavalle oliolle oman nimen ja kirjoittavat sille tarinan. Projekti innostaa ilmiselvästi koko luokkaa.

Sisukkaita futaajia

Alakoulu osallistui maanantaina poikien koulujenväliseen jalkapalloturnaukseen. Sami-opettaja on tyytyväinen: kaksi häviötä ja yksi kirkas voitto olivat ihan kunnon saavutus näin pieneltä koululta, vaikka jatkopaikkaa ei sillä saatukaan. Joukkueessa pelasivat neljäsluokkalainen Aaron, viidesluokkalaiset Mitja, Ilmari, Ohto ja Breki sekä kuudesluokkalaiset Peik, Joel, Lauri, Dan, Iivo, Juhana ja Niki. Hyvä pojat!

Kuudesluokkalaiset Turussa

Tiian kuudes luokka toteutti tiistaina pitkään valmistellun kokopäiväretken Turkuun. Matka tehtiin kokonaan julkisilla kulkuvälineillä eli junalla ja Turun kaupungin busseilla. Mukana olivat myös opetusharjoittelijat Sara ja Susanna sekä luokan äitien edustajana Nina.
Kun Aurajoen rannalla oli ihasteltu Suomen joutsenta, siirryttiin Turun linnaan eläytymään Suomen historiaan. Luokan kiinnostus ja hyvä kuuntelutaito innostivat oppaan kertomaan tarinoitaan lähes puoli tuntia yli virallisen opastusajan.

Historiallisissa tunnelmissa pysyttiin vielä lounaallakin, joka nautittiin Harald-ravintolassa viikinkisarvet päässä.

Joen rantaa pitkin käveltiin tuomiokirkkoon, jota tutkittiin omin päin opettajan valmistamien materiaalien avulla. Kivenheiton päässä kirkosta sijaitseva Aboa vetus et nova –museo oli retken viimeinen kohde.

Massiivisen kulttuuriannoksen uuvuttama joukko oli todella ansainnut kunnon pizza-aterian, joka nautittiin ennen kotiin lähtöä. Sitten köröteltiin hilpein mielin junalla takaisin Helsinkiin. Hieno päivä!

Yläasteen oppilaskunta aktiivisena

Tiistaina järjestettiin yläasteen ja opettajien yhteinen keskustelutilaisuus auditoriossa. Tilaisuudesta kertoo ysiluokkalainen Verna, joka yhdessä Emman kanssa toimi puheenjohtajana:
”Tilaisuuden tarkoituksena oli antaa mahdollisuus keskusteluun koko yläastetta koskevista asioista. Oppilaskunnan hallitus pääsi esittelemään kaikille ideansa koulukirjaston hyödyntämisestä yläasteen välituntitilana. Hanke sai oppilaita osakseen kiinnostusta ja kannatusta. Jotta yläaste saisi kaipaamansa oleskelutilan, on projektia ajettava eteenpäin. Innostavan moni oppilas olikin valmis tekemään asian eteen oikeita tekoja.

Puhetta ja hämmennystä herättivät koulurakennuksen sisäilman tila, kadonneet kiipeilytelineet, se, ettei kolmossolun tyttöjen vessaan ole vieläkään tullut uutta peiliä keväällä hajonneen tilalle ja se, että koulun seinäkellot näyttävät eriäviä aikoja ja jostain luokasta kello on kadonnut.
Toivottavasti pieniinkin asioihin löytyisi ratkaisuja. Silloin jäisi sellainen olo, että suunsa avaaminen kannattaa ja asioille voi tehdä jotain. Tulevat keskustelutilaisuudet saisivat sitä kautta arvostusta oppilaiden keskuudessa ja koulua saataisiin kehitettyä pienin, konkreettisin askelin.”  

Aktiivisuus piristää ja parantaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti