perjantai 8. maaliskuuta 2024

Talvi on taittunut!

Pukkihyppyjono eteni käytävillä
kiljahdusten säestamänä
Talviloman jälkeen koulupäivät täyttyvät perushommista. Maaliskuu on mukavan rauhallinen suvantovaihe ennen kuin kevät tohinoineen koittaa. Päivät täyttyvät leppoisasta perustyöstä ja kiireettömästä yhdessäolosta ja ovat täynnä kiinnostavia kouluarjen aarteita.

Anatomian tutkimuksia
Ysiluokkalaiset pääsivät biologian tunnilla Uskon johdolla preparoimaan sisäelimiä. Kahdella pöydällä lepäsi  komea kattaus: sydän, keuhko, maksa munuaiset; keuhko- ja ruokatorvi. Ihmisen anatomiaa opiskeltaessa sian sisäelimet käyvät mainioksi malliksi; ovathan ne opetusmateriaalia kirurgien koulutuksessakin.  Vitosluokkalaisilla kävi huikea onni, sillä he pääsivät seuraamaan opetustuokiota. Mikä innostava lähtölaukaus  heidän omalle ihmisen biologia-jaksolle!
Mutkamäkien hurmaa
Koko KoLin perinteinen oma talviliikuntapäivä pidettiin pian hiihtoloman jälkeen Nuuksion Swinghillissä. Tällä kertaa ei jännitetty kylmyyttä, vaan vesisateen mahdollisuutta. Onneksi meidät kasteli vain lukuisat lumikosketukset ja sinnikkyyden hiki! Tällä reissulla uuteen lajiin tai välineeseen tutustujia oli ennätyspaljon. Nopeita ovat kolilaiset oppimaan ja laskuista ehdittiin hetki nauttiakin. Mukava päivä ja uudestaan on kuulemma tultava - voisiko heti huomenna? Kiitos reksi, kiitos Swinghill!

Työelämää oppimassa Yrityskylässä
Perjantaina 1.3. 6.lk  vieraili Yrityskylässä. Vilskettä ja ahkeraa työntekoa riitti koko päiväksi ja kokemus oli ikimuistoinen. Yrityskylä on koko päivän kestävä roolipeli, joka opettaa työelämätaitoja konkreettisesti. Päivään valmistaudutaan tutustumalla monipuolisesti esimerkiksi työnhakuun sekä elinkeinoelämän ja talouden perusteisiin. Päivän aikana opettajatkin pääsivät bisnesmaailmaan mukaan suuryrityksenä, jolla oli rajattomat mahdollisuudet sijoittaa oppilaiden yrityksiin. Kivaa oli!
Shakkihait vauhdissa
Myös iltapäivisin koulutyön tauottua käytävillä tapahtuu. Kimmon shakkikerho kasvattaa suosiotaan edelleen. Kerho kokoontuu joka keskiviikko iltapäivällä koulun pikkuruokalassa. Tänä talvena ekaluokkalaiset ovat runsaslukuisina tulleet ottamaan tuntumaa lajiin. Kimmon assarina on jo kolmatta vuotta vitosluokan Hugo, joka on ollut mukana toiminnassa pikkuykkösestä lähtien. Jo kolmatta vuotta hän auttaa järjestelyissä ja opettaa peliajatusta ja -taktiikkaa nuoremmille. On kuulemma jo ihan täysverinen opettaja, sanoo Kimmo.

Aivonystyröiden hierontaa
Kevätaurinko hehkuu jo
Ykköset intoutuivat alkuviikon auringonpaisteesta inspiroituneena keväiseen taiteiluun. Ateljeessa suunniteltiin kauniita japanilaisia vaaseja, joihin aseteltiin kirsikkapuun oksia. Kevät ja kirsikankukat, tulkaa jo!💖🌺

                    Heleitä kevättalven päiviä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti