perjantai 24. marraskuuta 2023

Markkinoita ja muuta marrasmeininkiä

Mikä huikea tunnelma jälleen valtasi koulutalon ja pihapiirin viime lauantaina, kun YNKin Syysmarkkinoita vietettiin. Nykyisiä ynkkiläisiä, entisiä ynkkiläisiä sekä ikiynkkiläisiä; vanhempia, isovanhempia, kavereita, kaikki  saman katon alla!

Vuotuiset syysmarkkinat ovat kouluväen ja perheiden yhteinen voimainponnistus. Luokkien vanhempaintoimikunnat ja vanhempainyhdistys olivat jälleen järjestäneet huikean kattauksen silmiähivelevän kauniita, käytännöllisiä ja makoisia tuotteita. Oppilaat olivat järjestäneet markkinavieraille pieniä esityksiä, kisoja ja visoja ja läikittäneet käytävien seinät hurmaavilla mainoksilla.

Iloinen päivä intoa täynnä. Suurkiitos kaikille mukana olleille! 

Valmiina ollaan! 5.A-luokan taiteilemat piparitikkarit
odottavat ostajia!
Ja täällä! Vanhempainyhdistyksen soppatykki + pannaria tarjolla!

Tervetuloa markkinasaliin!
                                                                                                          
Legendaarinen Häiskän limppu säilyy valikoimissa vuodesta toiseen.
Uusi kekseliäs brändi lanseerattiin tänä vuonna:
Poppasuo-puoti superupean välkkäpihamme
poppasuon, -kuilun ja -kallion kunniaksi!
Lasten joukkovoimalla toteuttamat megakyltit ohjasivat vieraita.
Joulupaperia tarvitaan taas!
Pihalla sai grillimakkaraa, jonka tuoksu leijui kauas...
Tämän vuoden uutuutena poniajelu!
5.A luokka kertoi kivikaudesta ja esitteli taidokkaita
pienoismallejaan kivikautisista kylistä
Turvallisuutta pilkkahintaan💚

Ranskan kieli käytössä

Muutakin on toki ehditty oppia kuin yrittäjyyskasvatusta ja liiketoimintaa! 6.lk:n A2-ranskan lukijat ovat viime aikoina työstäneet paikan prepositioita. Nämä posterit ohjaavat (kuvitteellisia) ranskankielisiä turisteja Helsingin nähtävyyksien luokse. Työskennellessä tultiin katsoneeksi kotikaupunkia matkailijan silmin ja muisteltua sen kiinnostavia kohteita.


Maanmainiot kirjavinkkaukset

Ynkin seiskat pääsivät kirjavinkkausesitykseen Malmitalolle! Kirjavinkkaus oli rakennettu Kaamea keskiviikko -teeman ympärille, ja näytöksen jälkeen esityksessä mainittuja kirjoja sai lainata kotiin. Erityisen paljon lainattiin Magdalena Hain Sarvijumala-kirjaa sekä Holly Jacksonin Kiltin tytön murhaopasta. Kauhun- ja jännityksentäyteisiä lukuhetkiä siis tiedossa!

Lasten ja nuorten ääni kuuluviin

Helsingissä halutaan vahvistaa lasten ja nuorten äänen monipuolisempaa kuulemista. Tänä syksynä 2023 keskusteluteemana on kouluterveyskyselyn tulokset ja keskustelua käydään kaupungin kaikkien toimialojen johdon ja apulaispormestarien kanssa.

Eri koulujen 5. ja 6. -luokkalaisia oppilaita oli kutsuttu kaupungintalolle ja kaupunginmuseoon  keskustelemaan kouluterveyskyselyn tuloksista lasten oikeuksien päivänä 20.11.2023. Myös YNKistä lähti delegaatio tapahtumaan Marina-open johdolla .

     

Muistamisten aikaa

Talven kynnyksellä isänpäivä käynnistää tervehdyskauden! Siitä siirrytään sujuvasti joulutoivotuksiin. Mikäpä sen leppoisampaa kuin pikkulahjojen värkkääminen, kun ulkona talvi kiristää otettaan. Tänä vuonna muistamme ensi kertaa joulutervehdyksillä tanskalaisen ystävyyskoulumme väkeä. Hyvissä ajoin ollaan liikkeellä, niin kuin pitääkin, jotta posti ehtii ennen joululomaa perille. 

Ykköset askaroivat isänpäivälahjaksi
siililkirjanmerkkejä.
Reippaasti lukemaan, ihan kaikki!

Ekaluokkalaisten lystikkäät eläinkortit lähtevät Tanskaan.

Kun tuuli tuivertaa ja 

kylmä kangistaa...

   ...LÄMPÖÄ JA LÄHEISYYTTÄ💗

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti