perjantai 1. huhtikuuta 2022

Aprillia, syö munkkia ja juo kattimehua päälle!

Aurinkoisten aamujen ansioista kellojen siirrosta selvittiin. Nyt päivä pitenee vauhdilla ja matka kesään alkaa todella!

Aprillipäivänä oli jälleen ilmassa kihinää, kun ei yhtään tiennyt, kuka puhuu totta ja kuka juksaa. Piti olla tarkkana, sillä valemediaa tarjoilivat opetkin posket pullollaan. Ihan varmana tietona kerrottiin muunmuassa, että kuumailmapallo laskeutuisi koulun pihalle ensimmäisellä välkällä. Kuvataiteen tunnin aluksi opetusharjoittelijat ohjeistivat lapsia kolaamaan luokkaan lumikasan lumiveistosten tekoa varten. Moni oli jo kuuliaisena ryhtymässä hommiin ( :

Täksi perjantaiksi ysiluokkalaiset mainostivat munkkiksia. Joko taas? Voisikohan edes tuohon luottaa... Jännitys tiivistyi, kunnes munkkilaatikot kaikkien helpotukseksi ilmestyivät käytäväkuvaan. Sepä olisikin ollut inha jäynä.

Nelosluokka pakopisteiden lumoissa

Modernin taiteen museo Emma Espoossa esittelee David Buren tuotantoa. "Kävelyllä siksakissa" on esillä olevan värikylläisen näyttelyn nimi.  Nelosluokkalaiset tutustuivat pystyraidoistaan kuuluisan taiteilijan töihin netin välityksellä. Sen jälkeen Buren innoittamana luotiin viivojen ja värien avulla erilaisia tiloja paperille...

Työskentely vaati pitkäjänteisyyttä, tarkkuutta ja huolellisuutta. Valmiit työt hivelevät silmää!

Kakkoset avaruusmatkalla
Kakkosilla on meneillään avaruusjakso. Viimeaikoina he ovat tutustuneet Aurinkokuntaan ja sen planeettoihin. Oppilaat ovat esittäneet mielenkiintoisia kysymyksiä joihin he ovat yhdessä etsineet vastauksia.  Onko muilla planeetoilla elämää? Entä ilmakehää? Miten onnistuu vessassakäynti? Tiedot kerätään talteen omaan, itse kuvitettuun avaruusvihkoon.
Ysit penniä venyttämässä
Taitoja arkeen ja työelämään -valinnaisainekurssilla käytiin tällä viikolla kaupassa. Oppilaat tekivät kaksi erilaista kauppalistaa, 50€ ja 15€ kauppalistaa, ja lähdimme lähikauppaan tutkimaan, mihin rahat oikeasti riittävät.
Valinnanvaraa kyllä riittää...
...vaan riittääkö rahat? Paras aloittaa kaurapuurosta...
Rauhaa maailmaan
Maailmantilanne on saanut itse kunkin mietteliääksi. Sota Euroopassa on kirvoittanut keskusteluja ja pohdintoja sodasta ja rauhasta koulussakin. Uskonnon tunnilla kolmosluokkalaiset pohtivat käsitteiden merkityksiä, muodostivat eläviä patsaita sodasta ja rauhasta sekä taiteilivat koulun käytäville rauhanjulisteita iskulauseineen.
 
Kolit liikuttavat iltisläisiä
Seitsemännen luokan kolilaiset ovat perinteisesti järjestäneet liikuntahetkiä eskarilaisille koulullamme. Vielä emme saaneet tulevia koululaisia vieraiksemme, vaan eipä tarvitse lähteä merta edemmäs kalaan, sillä innokkaita liikkujia löytyi Pailan iltapäiväkerholaisista. Säbää, palloratoja, koripallon heittoa, peiliä ja väriä.  Kiitos KoLi, homma pyöri tälläkin viikolla kuin ruletti! 
Remonttia odotellessa...
Ynkissä on odoteltu remonttia lähes koko kuluva vuosituhat. Esimerkiksi liikuntasalin pukuhuone naukuu lasten paljoutta. Vaan hätä keinot keksii. Rokotusporukan jäljiltä pikkukäytävään oli jäänyt työpöytiä sopivasti kumolleen siirtoa odottelemaan. Eipä aikaakaan, kun "kopit"  jo täyttyivät iloisesti hälisevistä vaatteitten vaihtajista. Ihanat kekseliäät lapsemme!

Lepoa ja hyvää mieltä viikonloppuun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti