perjantai 4. maaliskuuta 2022

Ynkstävällisiä päiviä!

Ski Patrol kuin Alpeilla!

Talviloma oli erityisesti tänä vuonna nimensä veroinen! Kun se mennä sujahti, kouluun palattuamme aamut ovat olleet valoisat, päivät aurinkoiset ja herääminen lähes helppoa. Ennen lomaa hommiin antoi potkua puolestaan koulumme ikioma Ynkstävän viikko.

Ynkstävän viikolla keskityttiin olemaan erityisen kivoja ja huomaavaisia toisillemme. Oppilaskunnan hallitus oli laatinut jokaiselle päivälle hauskan teeman, jonka ohjaamana vaatekaappeja ja varustusta kotoa kaiveltiin. Ja hyvätuulinen viikko päättyi ihanasti, munkkiksiin!

Luokissa kirjoiteltiin ynkstäväsydämiin kauniita ajatuksia
ja kehuja luokkatovereista, ihan kaikista!
Pyjamabileet pystyyn
Kylläpä oli leppoisa viikon aloitus, kun maanantaiaamuna pääsi pyjamassa kouluun! Sekä lapset että aikuiset käyttivät tilaisuuden kiitettävästi hyväkseen: pehmeä flanelli, rakkaat olopöksyt ja unilelut pehmittivät viikon alkua ihanasti. 
Unikavereilla oli koulupäivä.

Kellopelin pimputus yöppäreissä avasi kolmosten aamun lempeästi.

Jumpparadalla pyjama olikin erityisen kätevä.
Sitten hassuteltiin...
...jona päivänä kaikenmoisia kiinnostavia kummajaisia vilisti koulun käytävillä. Hurmaavan höpsähtänyttä porukkaa. 

Henna-openkin säikähdettiin jo vaihtaneen alaa...
Hassuttelupäivänä ykkösillä oli ihan erityinen syy hyvään mieleen. He saavuttivat alkukevään ystävätavoitteen ilmiantamalla luokkatovereiden 100 ystävällistä tekoa tammi- ja helmikuun aikana. Palkintotunnilla katsottiin leffaa, pelattiin, leikittiin tai tehtiin esimerkiksi käsitöitä. Päivän teemavaatteet, hassut asut ja Munkkis-munkit olivat tietysti menossa mukana.
Ystävällisiä tekoja vaikka housut päässä!

Hienostelupäivänä hienosteltiin...
Hienostelupäivänä helmat hulmusivat, kansa keikaroi ja keikisteli. Jossain vietiin daamit valssiin. Oltiin niin olevinaan (:

 


Talviliikuntaa sydämen kyllyydestä
Ynkstävän viikon puolivälissä jätettiiin koulurakennus ja kirmattiin pulkin, luistimin ja suksin jäille ja hangille. Yläkoulu kiisi pulkillaan Paloheinän vauhdikkaassa rinteessä ja luistimilla viereisessä jäähallissa. 
Märäksi ja vaarallisen liukkaaksi äitynyt sää muutti alakoulun suunnitelmia, joita KoLi-painotusoppilaat olivat alakoulun iloksi kehitelleet. Niinpä Taivaskallion lumirieha vaihdettiin suosiolla luisteluun raviksella ja luokkien välisiin kisoihin jumppasalissa. 
Nam, munkkikset!
Munkkikset ovat YNKin ikivanha perinne. Aikanaan lukiolaisemme keräsivät niillä varoja leirikouluunsa. Perinne on tupannut viime vuosina hautautumaan, mutta nyt ysiluokkalaiset hoksasivat kaivaa sen esiin. Ynkstävän viikko päättyikin arvoisellaan tavalla eli munkilla ja mehulla herkutteluun kavereiden kesken. Kiitos ihanat ysit, kun saimme suumme makeaksi (:  - Hyvällä mielellä lähdettiin sitten loman viettoon.
 
Menestyksekkään myynnin jälkeen nuorten yrittäjien oli 
helppo hymyillä. Tässä 9.B  lähes koko komeudessaan. 

 
Swinghillissä svengasi
Loman jälkeen KoLi jatkoi talviurheilun iloja. Koko porukka seiskoista yseihin lähti Swinghillin maisemiin, Takaisin koululle saapui onnellisina myhäileviä opettajia ja tyytyväisiä oppilaita. Kaisla ysiltä kertoo kuvaili päivää näin:

"Aamu oli aurinkoinen ja päivä jatkui onneksi aurinkoisena maaliskuisena päivänä. Kivaa vietettiin ensin pitkällä lumikenkäkävelyllä ja yhteisillä leikeillä kuten norsupallolla. Sen jälkeen menimmekin syömään. Ruoan jälkeen matkasimme kohti laskettelurinteitä. Oli paras KoLin talviliikuntapäivä koskaan!"

Hei hei Heta <3
Yhdet jäähyväiset jouduimme jättämään viikon lopuksi. Maantiedon ja biologian opettajamme, innokas ja inspiroiva ympäristögurumme Heta lähti kohti uusia haasteita. Kaikkea mahdollista hyvää valitsemallasi tiellä!
Joko kuuluu  linnun laulu?
Ykkösten katon rajaan on lennähtänyt suloisia pikkulintusia. Lintutöissä tarvittiin sorminäppäryyttä ja pitkää pinnaa. Pörhäkät lintuset olivat niin eloisan näköisiä, että aurinkoisena päivänä on saattanut niiden ihan kuulla sirkuttavan kevättä...


Lepoa viikonloppuun




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti