perjantai 1. lokakuuta 2021

Sano SILAKKA!


Syksy syventää värejään ja Käpylä kultaantuu silmissä. YNKissä ollaan keskitytty erityisesti poseeraukseen ja muuhunkin taiteelliseen ilmaisuun. 

Tunnetko hajoituskoneen?

Se on viksu vekotin, tietävät kaikki ykkösluokkalaiset. Koneelle voi syöttää kaikenlaista pikkurompetta: herneitä, helmiä, makaroneja. Sitten tutkitaan ja hokataan, miten monella tavalla luku voikaan jakautua kahteen osaan.
Tämän vuoden ykköset ovat saaneet käyttöönsä viime vuoden ykkösten askartelemat hajotuskoneet. Ihanaa, kun yhteisöllisyyttä ja tarvikkeiden jakamista on yli luokkarajojen.

Taideopettaja vieraisilla

Kakkosluokkalaisten perinteinen taideretki toteutettiin toistamiseen soveltaen. Kun luokat eivät vielä voineet suurina joukkoina retkeillä Musiikkitaloon ja Kiasmaan, esitykset ja kouluttajat tulivat koululle lasten luokse.

Ensimmäisessä vaiheessa lapset nauttivat Helsingin kaupunginorkesterin esittämästä Kuiskaaja-aariasta netin välityksellä ja tekivät ennakkotehtävän. Sitten Kiasman taideopettaja saattoikin saapua paikalle vetämään aiheeseen liittyvää taidepajaa. Siellä pohdittiin kuvia ja sanojen yhteensovittamista. Lopputuloksena syntyi yhteinen sarjakuvateos!


"Syksyn värit ja muunnelmia"
                                                                       

Mandaloiden pehmeä hehku

Kuvataide, geometria ja ympäristöoppi juttelevat ihanasti keskenään. Etenkin näin syksyllä lähiluonto pursuilee kuolevia, lahoavia ja maatuvia kasvinosia, joista luova mieli voi kehitellä vaikka mitä. Kolmosen pöllöt perehtyivät keskusornamentin ideaan. Tutkimusten ja harjoitusten jälkeen jalkauduttiin keräämään materiaaleja ja rakennettiin kauniita syksyn pehmeissä väreissä kylpeviä mandaloita.


Nelosten tilataidetta

Takametsän siimeksessä myös neloset antoivat taiteellisen inspiraation iskeä. Lakastuva luonto saa totisesti luovuuden kukkimaan.



Vihdoinkin päästiin koulukuviin!

Kahden vuoden tauon jälkeen koitti odotettu viikko: koulukuvaus! Viime vuosi jäi välistä, joten nyt ainakin lasten kasvun huomaa...

Auringon paisteessa koulun kalliolla oli hymy herkässä.

Keskittyneesti otettiin mallia poseeraukseen

Kasit elämän alkuhämärissä

Kasit tutustuivat tällä viikolla Luonnontieteellisen museon Elämän historia -näyttelyyn. Opas kertoi mielenkiintoisia yksityiskohtia elämän historian varrelta ja pääsimme ihmettelemään eri aikakausien elämää. 




Kokko koristaa jo kaappia

Sähkökaappien maalausprojekti yhdeksäsluokkalaisten kanssa jatkuu. Vaakalinnuntien kaappiin on tulossa ysiluokkalaisen Vilman suunnittelema kotkamaalaus. Kalevalassa vaakalintu eli kokko on jättiläismäinen kotkan näköinen lintu. Sillä on rautaiset kourat ja se voi kantaa vaikka ihmistä. Ohi kulkiessa pääsee ihmettelemään teoksen syntymistä vähän kerrallaan.


Lisää sähkökaappiprojektista voit edelleen lukea täältä: https://kapylansahkokaapit.net/

Kiehtovia kieliä

Ysiluokkalaiset pääsivät pohjoissaamen tunnille, jonka järjesti
       Helsingin Yliopiston kielikeskus Euroopan kielten päivän kunniaksi.

Kielten moninaisuutta juhlittiin 26.9. jonka Euroopan neuvosto on nimennyt Euroopan kielten päiväksi. Myös Helsingin kouluissa kielellinen tietoisuus ja kulttuuri on yksi painopistealue. Maisa ja Nipa tempaisivat ja haastoivat vieraita kieliä taitavat oppilaamme antamaan kielinäytteitä aamunavauksessa. Mukaan mahtui venäjä, bengali, kiina, puola, italia ja monta muuta.



Nyt huilataan

Kun on oltu erityisen reippaita, pitää joskus palkita itseään. Mikäpä muu päättäisi paremmin touhukkaan viikon kuin jätskikävely kellastuvassa Käpylässä.  Vanhempainyhdistyksen keväällä jakama luokkastipendiä ei voisi käyttää innostavampaan tarkoitukseen. Leppeää ja aurinkoista säätä tiedossa tulevana viikonloppuna; kannattaa kokeilla kotonakin!


                   Leppoisaa viikonloppua!

                              





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti