perjantai 6. maaliskuuta 2020

Loputtomasta marraskuusta kohti kevättä

Suomi-ilmiötä varten koululle roudattuun laatikkoon mahtuu todistettavasti yksi kolmasluokkalainen.

Tällä viikolla lumentapaista höttöä sateli muutamana päivänä, mikä riemastutti varsinkin koulumme nuorimpia oppilaita. Pieni katko loputtoman tuntuiseen, harmaaseen marraskuuhun siis saatiin. Koulumme piha mahdollistaa monenlaista mukavaa välituntipuuhaa, joten kelillä ei ole oikeastaan väliä. Välkällä riittää hauskaa tekemistä on ilma sitten millainen hyvänsä!

Luonnontieteen lumoissa
8A ja 8B vierailivat Luonnontieteellisessä museossa osana biologian opintoja. Oppilaille jäi mieleen ainakin se, että nykyisen tiedon mukaan jollain dinosauruksilla oli sulkapeite kuten linnuilla.


Norsu on lähes valmis!
Viidennessä luokassa on välituntisin jatkettu aivotyötä rakentelun ja koodauksen parissa. Vitoset ovat rakentaneet Lego Mindstorms -sarjan perus- ja lisäosapaketin palikoikoista aivan pian hienon norsun. Tällä hetkellä norsu on jo ohjelmoitu ääntelemään norsumaisesti, ja sen kärsä nousee söpösti kaarelle. Norsu myös tallustaa, tosin hiukan ontuen, sillä yhden jalan palikat olivat sittenkin vähän väärässä kohdassa.

Rakentajien mielestä puuha on ollut mukavaa mutta myös haastavaa. Haastavaa on ollut kuulemma se, kun projektissa on ollut mukana useampi henkilö. Joskus tieto siitä, mihin rakentamisessa on päästy ei ole välittynyt parhaalla tavalla. Ehkäpä tästä syystä norsu vielä hitusen ontuu. Jospa se saataisiin ensi viikon aikana kävelemään jo toivotulla tavalla.
Vitosen rakentelijat tutkailevat norsun ontumisen syytä.

Helenen jalanjäljissä
3A kävi aiemmin kevätlukukaudella tutustumassa Helene Schjerfbeckin näyttelyyn Ateneumissa ja jokainen oppilas sai suunnitella ja maalata omakuvan. Maalauksen sai toteuttaa haluamallaan tyylillä. Mietimme tarkkaan, millainen asento, mitkä värit, vaatteet ja mahdolliset esineet kuvastaisivat parhaiten sitä, millainen persoona kukin on.



KoLi Nuuksiossa
Menimme 7.-9.-luokkien KoLilaisten kanssa viettämään kivaa päivää Nuuksion Solvalla-urheiluopistoon. Päivä oli ihanan aurinkoinen. Pääsimme kokeilemaan opiston ohjaajien ohjaamana monia kiinnostavia lajeja kuten seinäkiipeilyä, fast scoopia, jättifutista, köydenvetoa ja muita pelejä ja leikkejä. Aamupäivän jälkeen menimme syömään opiston ruokalaan herkullisia lihapyöryköitä ja riisiä, jonka jälkeen pääsimme vielä oppaiden opastamana pienelle metsäretkelle. Tämän jälkeen uupunut, mutta iloinen KoLi-porukka lähti takaisin kohti kotia. Päivä oli todella mahtava ja ohjelmantäyteinen!
-Unni 9lk

Onnea piirustuskilpailun voittajille!
Viidesluokkalaiset osallistuivat Lions-liiton Metsälän piirin järjestämään Rauhanjulistekilpailuun. Kilpailu on osa maailmanlaajuista Lions -nuoriso-ohjelmaa. Vastaavia kilpailuja Lions-liitto on järjestänyt jo 32 vuoden ajan lähes sadassa maassa. 

Metsälän Leijonien edustaja palkitsi kolme Yhtenäiskoulun viidesluokkalaista. Pääpalkinnon, diplomin sekä 50 €, sai Tuure Alanne. Toinen palkinto, diplomi ja 30 €, meni Akseli Mustapäälle ja kolmannen palkinnon, diplomin sekä 20€, sai Iita Kiikkala.  


Uhanalaisia eläimiä jelppimässä
Kolmosten elämänkatsomustiedon tunnilla on tutkittu uhanalaisia eläimiä ja mietitty miten niitä voisi auttaa. Ilmastonmuutoksen torjunta auttaa myös valtavan montaa eläinlajia, toiset hyötyvät erityisesti siitä, ettei luontoon päädy roskia. Pidetään yhdessä hyvää huolta ympäristöstä, jotta myös karvakavereilla olisi paremmat oltavat!

Seuraava tiedote ilmestyy 20.3.!
Aurinkoista viikonloppua!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti