perjantai 17. tammikuuta 2020

Uudelle kymmenelle

Lukemattomia joululahjoja
Yläkoulun kirjahylly sai joululahjaksi valtavat määrät täydennystä. Vaikka kirjasto onkin lähellä, on yläkoululaisten toisinaan vaikeaa löytää siellä vieraillessaan luettavaa. Kirjoihin on helppo tarttua, kun niitä on lähellä, joten yläkoulun L2-luokan hyllyihin hankittiin joulukuussa paljon kiinnostavaa luettavaa. Hyllystä löytyy dekkareita, kauhua, romantiikkaa, sarjakuvia ja klassikoita! Lukuiloa kaikille!


Stella Polaris
Maanantaina 13.1. Ynkin lavalla vieraili Stella Polaris. Ysit ovat myyneet lippuja esitykseen kerätäkseen rahaa tulevaa leirikoulua varten. Yleisöä oli saapunut mukavasti paikalle nauttimaan Elina Stirkkisen ja Micke Rejströmin improvisaatiosta.

Kolmosten kulttuuriretki
3A teki retken Ateneumiin katsomaan Helene Schjerfbeckin Maailmalta löysin itseni -näyttelyä. Se on esillä 26.1. asti ja väkimäärästä näkikin hyvin, että kyseessä on näyttelyn viimeiset päivät. Ruuhkaa oli hurjasti, mutta kolmoset jaksoivat jonottaa ja odottaa todella hienosti. Aika monet aikuisetkin voisivat ottaa mallia!

Oppilaat itse kommentoivat näyttelyä näin:
"Se oli hieno. Mä tykkäsin kierrellä ja katella niitä tauluja."
"Se oli ihan kiva kun siellä oli kaikkia niitä hienoi maalauksii."
"Ne kaikki taulut oli tosi erilaisia. Mä tykkäsin kaikista niistä omakuvista. Ne oli erilaisia, koska Schjerfbeck halus kokeilla vähän erilaisia tyylejä."

Kävimme kurkistamassa myös muutaman Suomen taiteen tarina -näyttelyn teoksen. Teimme vielä pienen keskustakierroksen ja koukkasimme Esplanadin, Kauppatorin ja Senaatintorin kautta bussipysäkille.
Helene Schjerfbeckin omakuvat tekivät vaikutuksen.
Ruuhkaa riitti! Jono kiemurteli jo aamupäivällä Kaivokadulle asti.

Suomen taiteen tarina -näyttelyssä oli väljempää.
Kolmoset hiljenivät tutkailemaan Albert Edelfeltin maalausta.
Retkellä päästiin ihailemaan myös kaunista arkkitehtuuria.
Kuva Sofiankadulta.
Koko retkiporukka (ja yksi kuvaan eksynyt turisti)
 poseeraamassa Tuomiokirkon portailla.

Kielet vieköön!
Kielet vieköön -valinnaiskurssilla tutustutaan tällä hetkellä ruotsalaisiin herkkuihin. Perjantaina aamu aloitettiin Lucia-pullilla, joita myös lussekateiksi kutsutaan. Muutamat onnekkaat opettajat saivat myös maistaa näitä kauniin keltaisia sahramiherkkuja. Jätte gott!
Neloset Annantalolla
Neloset aloittivat tällä viikolla Annantalon taideopetuksen tunneilla. Jakso kestää yhteensä viisi viikkoa, joten vielä on neljä kertaa jäljellä. Saaristo-luokan oppilaat kirjoittivat lyhyet kuvaukset omista ryhmistään.

"Olemme alkaneet käydä Annantalolla animaatioryhmässä. Meitä on ryhmässä neljä henkilöä. Olemme alkaneet tehdä muovailuvahahahmoja. Meidän teemana on avaruus. Kotiläksyksi saimme suunnitella käsikirjoitusta. Ryhmä on joka tiistai hiihtolomaan saakka. Pidämme ryhmässä opettajasta ja tarvikkeiden monipuolisuudesta."

"Me olemme valokuvaryhmä. Ensimmäiseksi menimme ulos ottamaan kuvia kameralla. Meidän piti ottaa ainakin 10 eri kuvaa. Lopuksi me tyhjennettiin kuvat tietokoneelle."

"Olimme tiistaina Annantalolla. Siellä me suunnittelimme lyhytelokuvan nimeltä Totoro 1,5. Käymme siellä yhteensä 5 kertaa eli joka tiistai. Elokuva on aika hurja."

"Annantalolla oli tosi hauskaa, koska teimme musastudiossa parhaimman biisin ikinä! Meidän ryhmässä on 4 jäsentä. Opimme siellä paljon musiikinteosta, koska opettaja puhui vähän, mutta samalla opetti paljon."


Tunturi-luokan oppilaat etsivät sopivaa rekvisiittaa tekeillä olevaa elokuvaa varten.

Tunturi-luokan kuvataideryhmä työn touhussa.

Kouluun ilmoittautuminen
Ensi syksyn ekaluokkalaiset ovat tervetulleita ilmottautumaan kouluun torstaina 23.1. aamulla klo 8-10 ja iltapäivällä klo 17-19. Odotamme paikalle sankoin joukoin tulevia koululaisia huoltajineen. Lämpimästi tervetuloa!

Aurinko armas!
Viime aikoina on ollut sen verran harmaata, että pilviverhon takaa pilkahtava aurinko ylittää uutikynnyksen myös Ynkin viikkotiedotteen toimituksessa. Toivottavasti pääsemme nauttimaan valosta myös viikonloppuna.
Mukavaa viikonloppua!
Seuraava viikkotiedote ilmestyy 31.1.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti