perjantai 23. elokuuta 2019

Erinomainen elokuu!

Täällä Yhtenäiskoulussa arki on pyörähtänyt käytiin mutkattomasti. Koulun uudet oppilaat ovat solahtaneet jouhevasti joukkoomme. Vielä kerran tervetuloa!

Mukavaa, toiminnallista matikkaa!

Ekaluokkalaiset ovat tutustuneet toisiinsa eri tavoin. "Tällä viikolla leikattiin hienot, symmetriset sydämet ja lähdettiin musiikin tahdissa keräämään uusien luokkatovereiden nimiä. Saikohan joku kaikki 24?" mietti Tiia-ope.

Uudet  tuulet
Yläkoululaiset aloittivat lukukauden mukavissa merkeissä. Seiskaluokkalaiset tutustuivat toisiinsa, varsinkin seiskojen yhteisenä ryhmäytymispäivänä, jolloin he pääsivät kiipeilemään. Kiitos tästä mahdollisuudesta vanhempainyhdistys!


Kasit ja ysit aloittivat ilmiön merkeissä. Tarkastelun kohteena oli rakas koulumme Ynk. Ilmiötä tutkailtiin useista eri näkökulmista. Oppilaat perehtyivät mm koulun historiaan, nykyisiin opettajiin, entisiin oppilaisiin, joista on tullut jollain tavalla kuuluisia. Myös koulun yhteiset laulut ehdittiin laulaa.


Oppilaat pohtivat ilmiöpäivien aikana myös koulun yhteisiä järjestyssääntöjä ja tekivät tiivistelmän asioista, joita jokaisen yläkoululaisen tulisi tietää.  Kooste Ynk-ilmiöstä on nähtävissä yläkoulun yläkerran käytävällä. Ilmiöprojektin lopuksi grillattiin ja pelailtiin pesistä.


Vastuutehtäviä
Juuri valitut oppilaskunnan hallituksen edustajat ja ympäristöoppilaat kävivät reippaasti hommiin. Uudet edustajat valitaan aina heti lukuvuoden alussa. Oppilaat pääsevät vaikuttamaan koulun toimintaan monin eri tavoin.

Alakoulun oppilaskunnan hallitus piti aamunavauksen, jossa edustajat esittäytyivät ja uunituore puheenjohtaja luki koulurauhan julistuksen. Julistus johdatteli jokaista oppilasta ottamaan vastuuta omasta itsestä, muista ja myös ympäristöstä.

Myös ympäristöoppilaat ovat järjestäytyneet. Yhtenäiskoulu jatkaa Vihreä lippu -projektia, jonka teemana on lähiympäristö. Ympäristöoppilaat ajavat esimerkiksi biojätteen vähentämistä, kierrätyksen parantamista, hyötyliikunnan lisäämistä, ilmastonmuutoksen vaikutusten ymmärtämistä, lähiluontoon tutustumista ja ympäristön viihtyvyyden parantamista. Myös kotijoukot ovat tervetulleita mukaan toimintaan!

Haltialassa
3A retkeili Haltialassa. Kävimme katsomassa maatilan eläimiä, kuten sikoja, kanoja, kukkoja, vuohia, lampaita ja lehmiä. Lisäksi mukana matkassa olivat Satu-opettajan koirat Siiri ja Ilsa. Kävelimme Ruutinkosken luonnonsuojelualueelle ja nautimme eväät luonnonhelmassa kosken solistessa taustalla. Lopuksi kävimme Haltialan tilan kahvilassa ja kiepuimme vinhasti leikkipaikalla.


Yläkoulu Pikkukoskella
Olimme 7., 8. ja 9. luokkien KoLi- ryhmien kanssa Pikkukosken uimarannalla jo perinteeksi muodostuneissa KoLi-olympialaisissa. Menimme Pikkukoskelle iltapäivällä. Kotitalouden opettajamme Marja oli tilannut meille hyviä eväitä, joita nautimme aluksi yhdessä auringonpaisteessa. Tämän jälkeen aloitimme leikkimieliset olympialaiset. Lajeina oli lentopallo, koripallo ja mölkky. Meidät jaettiin joukkueisiin, joissa kilpailimme edellä mainituissa lajeissa. Kaikilla oli todella hauskaa koko iltapäivän ajan. Olympialaisten päätyttyä voittajiksi selvisi 8. luokan KoLi-ryhmä!

Unni Halmelahti 9lk


6. luokka retkeili
Kuudesluokkalaiset kävivät ympän tunnilla tutustumassa Kansallismuseon näyttelyyn "Inherit the Dust". Nick Brandtin kuvat johdattavat katsojan kysymään, jätämmekö perinnöksi muutakin kuin tomua. Kuudesluokkalaiset pitivät sanomaa tärkeänä. Kuvat herättivät keskustelua muutoksen nopeudesta ja eläinten elintilan pienenemisestä.


Helsingin juhlaviikot järjesti nyt kolmannen kerran rokkiretken kaupungin kutosluokkalaisille. Myös Ynkin kutoset osallistuivat konserttiin, jossa esiintyi Ellips. 


Uusi iltapäiväkerholainen
Iltapäiväkerhoon pölähti uusi kerholainen. Komean kokoinen ötökkä on ilmeisesti runkohaapsanen, jotka yleensä majailevat haavojen suojissa. Iltapäiväkerholaiset ottivat uuden kaverin innokkaasti vastaan. Ehkäpä hän uskaltaa vierailulle toisenkin kerran!


 Seuraava viikkotiedote ilmestyy 6.9.
Aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti