torstai 22. joulukuuta 2016

Kun joulu, joulu on meillä...


Pitkä syyslukukausi on vihdoin takana. Joululaulut kajahti tänään juhlasalissa ja kasien näytelmä kruunasi Yhtenäiskoulun joulujuhlan! Joulujuhlassa nähtiin myös ykkösten perinteinen tonttutanssi, jonka seiskaluokan tytöt olivat ohjanneet. Tontut ja porot muistivat hienosti koreografian ja valloittivat yleisön.
Puurojuhla

Puurojuhla alkoi perinteisellä neljäsluokkalaisten Lucia-esityksellä. Hartaan tunnelman jälkeen näimme kuudesluokkalaisten tanssiesityksen ja ykkösten vauhdikkaan Joulupukin pajassa -esityksen. Kolmoset olivat tehneet uutisia Ynkin arjesta. Viidesluokkalaiset veivät meidät Signe Branderin ajan Helsinkiin. Juhla päättyi tunnelmalliseen kakkosten Lumiukko-lauluun. Juhla päättyi tavalliseen tapaan joulupuuron nauttimiseen.
Arskan viimeiset koulupäivät

Matikan ja fysiikan ope Arska jää eläkkeelle virallisesti ensi keväänä. Viimeiset oppituntinsa hän kuitenkin piti nyt ennen joulua.Opettajien koulukalenteriaamuna Arska tarinoi salissa koko koululle. Yli kolmekymmentä vuotta Ynkissä takana! Arska on tullut taloon niin kauan aikaa sitten, että tiedotteen toimituskunnan muisti ei riitä sinne saakka. Sen kuitenkin tiedämme, että jos Arska asuisi Ankkalinnassa, hän olisi 100-vuotias. Ankkalinnan henkilöillä kun on sormia 4 + 4. Tässä matemaattisessa pulmassa lapsilla riitti pohdittavaa koko loppupäiväksi.


Joulukirkko

Keskiviikkona kokoonnuimme joulukirkkoon ja ET-tilaisuuteen. Joulukirkossa oli lämmin tunnelma ja jokainen sai osallistua papin kertomukseen yhteislaulun voimin. Kakkosten enkeliesityksen lisäksi kuulimme tietenkin jouluevankeliumin - tällä kertaa Nipan kääntämänä. ET-tilaisuuden ohjelmasta vastasivat kakkoset ja ysit - juhlassa korostui rauha ja rauhallisuus.Yläkoulun glögiaamiainen

Yläkoulun jouluperinteisiin kuuluu glögiaamiainen, jota nautimme keskiviikkoaamuna ennen kirkkoa. Kouluruokala oli puettu jouluasuun, joululaulut soivat ja tunnelma oli rauhallinen sekä lämmin. Niin oppilaat kuin opettajatkin nauttivat yhteisestä hetkestä.


Vanhempainyhdistyksen terveisiä

Vanhempainyhdistys kokoontuu uuden vuoden puolella koulun alettua tiistaina 10.1. klo 18 koulun ruokalassa. Tervetuloa sankoin joukoin mukaan suunnittelemaan alkavan vuoden toimintaa!

 Toivomme kaikille meille ynkkiläisille oikein tunnelmallista joulua, virkistävää joululomaa sekä onnekasta alkavaa uutta vuotta!

Seuraava viikkotiedote ilmestyy sitten ensi vuonna. Haluamme toivottaa oikein rauhaisaa ja levollista joulunaikaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti