torstai 17. huhtikuuta 2014

Viikkotiedote 17.4.2013

Syty Toukobileisiin - bileet jo ensi viikon lauantaina

Tervetuloa Toukobileiden tunnelmaan tutustumaan muihin vanhempiin ja nostattamaan ProYNK-henkeä! Osallistumalla Toukobileisiin teet hyvää - bileiden tuotto käytetään lasten harrastustoimintaan ja koulun pelastamiseen! Tule siis ravintola Nyyrikkiin (Pohjolankatu 2) ensi viikon lauantaina 26.4. kello 18.

Rinna Paatson juontama ilta starttaa kuudelta tervetuliaismaljoilla, buffet-illallista höystävät esitykset ja taidehuutokaupassa on huudettavana noin kymmenen taiteilijan uniikkeja teoksia. Jatkot vietetään Iltatähdessä bilebändi Mustan Listan vauhdittamana.

Lippujen hinnat Toukobileisiin: Ohjelmallinen illallinen tervetuliaismaljoineen Nyyrikissä klo 18-22 ja sisäänpääsy Iltatähden jatkoille klo 21-02 maksaa 28 euroa. Sisäänpääsy pelkästään Iltatähden jatkoille klo 21-02 maksaa 5 euroa. Maksa liput tilille YNK-liike FI31 1239 3500 1351 45. Muista merkitä maksun saajien viestikenttään kaikkien osallistujien nimet! 24.4. mennessä maksetut liput saa paikan päältä.

Tervetuloa Toukobileisiin oppilaiden vanhemmat, koulun opettajat ja henkilökunta, entiset oppilaat ja opettajat sekä kaikki YNKin ystävät!

P.S. Toukobileet 2014 myös Facebookissa.


Läppärit ja laskimet matikan apuna

Lukion ykköset opiskelevat matikkaa viimeisen jakson ajan apunaan läppärit. Kyseessä on kokeilu, jossa harjaannutetaan lukio-opiskelijoiden tietokoneenkäyttötaitoja. Ylioppilaskirjoituksissa ovat jo nyt symboliset laskimet käytössä - ja jatkossa myös tietokoneet.
 
- Yhtälönratkaisussa symbolinen laskin on tosi hyvä kiteyttää Heta Löfman ykköseltä ja vakuuttaa ymmärtävänsä yhtälöitä nyt paljon paremmin.
 
Vaikka tärkeää onkin myös ymmärtää mitä on ratkaisemassa, vähintään yhtä tärkeää on osata käyttää olemassa olevia apuvälineitä. Symbolinen laskin kun säästää laskijaa tekemästä kaikkia yhtälön ratkaisemisen vaiheita - ja virheitä.
 
 
Tätä matikan kokeilua varten Yhtenäiskoulun lukion vanhemmat kutsuttiin koolle ennen 5. jakson alkua kuulemaan symbolisista laskimista sekä läppäreistä. Perheet saivat valita, minkä apuvälineen opiskelija tuo matematiikan tunnille: symbolisen laskimen, oman läppärin tai koulun lainaläppärin.  Koulun miniläppärit päätyivät ahkeraan käyttöön, vaikka valtaosa opiskelijoista päättikin hankkia symbolisen laskimen. 
 
Läppärin tai muun päätelaitteen kanssa käytettäviä ohjelmistoja on mahdollista harjoitella muillakin tunneilla. 

 

Ilmiöviikon satoa

Toissaviikkoisen ilmiöviikon yhtenä työpajana oli dokumentoida ilmiöviikon tapahtumat kuviksi. Yhdeksännen luokan Atte Grönroos oli mukana työryhmässä ja taltioi ilmiöviikon filmikameralleen. Tuloksena on huikeanhieno kuvaus siitä, miten monipuoliseen toimintaan Ynkissä pystytään. Käpylän alueen kuulemistilaisuus

Opetusvirasto järjestää Käpylän alueen koulutilatarkistuksista kaikille avoimen asukastilaisuuden tiistaina 22.4.2014 kello 18-19.30 Käpylän peruskoulun Hykkylän rakennuksen yläsalissa, os. Mäkelänkatu 96, Helsinki 61.

Hyvää pääsiäistä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti