perjantai 28. maaliskuuta 2014

Viikkotiedote 28.3.2014

Kevätretkellä kalojen keskellä

Kevätpäivitykset jatkuvat! Tällä viikolla aurinko on taas innostanut ihmiset pihalle. Jos viikko sitten koulunpiha oli yksi suuri vesilammikko, tällä viikolla piha on täyttynyt eri ikäisistä oppilaista ja opiskelijoista, jotka pelaavat muun muassa kirkonrottaa, jalkapalloa, sulkapalloa tai muuten vain juoksentelevat ympäriinsä. Kevätretkelle tällä viikolla pääsivät vuorostaan kakkosluokkalaiset. Aamupäivällä bussi poimi kasan innokkaita oppilaita kyytiinsä ja ajeli Linnanmäen kylkeen Sea Lifeen.
Lukiolaiset Cernissä

Ynkin lukio tekee tunnetusti kampusyhteistyötä Helsingin luonnontiedelukion, Medialukion sekä Mäkelänrinteen lukion kanssa. Lukuvuoden aikana toteutettiin jälleen yksi kampuskurssi, jonka puitteissa neljä lukiolaistamme pääsi neljän päivän reissulle Cernin tutkimusalueelle Sveitsin ja Ranskan rajalle.
 

Opiskelijat olivat tutustumassa johtavaan kansainväliseen hiukkasfysiikan tutkimuskeskuksen toimintaan. Cernin päätoiminta keskittyy hiukkasfysiikantutkimukseen, antimateriaan sekä ilmastonmuutoksen tutikimukseen. Palaute oli, että laitoksen asiantuntijat olivat todella osaavia ja pystyivät selittämään asiat selkeästi, humoristisesti ja ymmärrettävästi. Vajaan viikon reissun aikana opiskelijat pääsivät myös vierailemaan YK:ssa ja hauskaa ja mielenkiintoista tuntui olevan.


Earth Hour Ynkissä

Huomenna lauantaina 29.3. on jälleen kansainvälinen WWF:n järjestämä Earth Hour. Illalla kello 20.30-21.30 suositellaan sammutettavan kaikki sähkölaitteet. Tällä symbolisella eleellä jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta. Lauantai-iltana harva on kuitenkaan koulussa, joten Yhtenäiskoulun ympäristöoppilaat ottivat tehtäväkseen järjestää oman "sähköttömän tunnin" perjantaina. Oppilaat pyysivät opettajia sammuttamaan valot ja mahdollisuuksien mukaan muutkin sähkölaitteet.
 
Lisätietoa Earth Hourista voit lukea virallisilta sivuilta.


Vanhempainyhdistys tiedottaa
 
Vanhempainyhdistys kokoontuu taas tiistaina 1.4. opettajanhuoneessa klo 18.00. Asialistalla on lähinnä Toukobileiden suunnittelua, mutta jutellaan myös pihaprojektista ja muusta mukavasta. Kaikkien kynnelle kykenevien mukaantuloa tarvitaan ja kahvit keitetään. Voit osallistua myös pohtimalla, löytyykö verkostoistasi taiteilija, joka voisi lahjoittaa teoksen huutokaupattavaksi tai osallistua bileisiin ja esiintyä siellä. Toukobileiden tuotto käytetään kokonaisuudessaan koulun pihan parannuksiin -- siis lastemme hyväksi. Erityisesti huutokaupattavia töitä (kuvataidetta, performansseja, taidetyöpajoja luokkien hankittavaksi) tarvittaisiin vielä lisää. Jos sinulla on tiedossa huutokaupattavaa, ota yhteyttä vanhempainyhdistys.ynk@edu.hel.fi. Tervetuloa mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti