perjantai 11. lokakuuta 2013

Viikkotiedote 11.10.2013

Radioterveiset Ynkistä


Nuorisotutkija Tommi Hoikkala kävi toissa viikolla Ynkissä tekemässä haastattelua, joka on nyt kuunneltavissa Yle Areenan sivulta http://areena.yle.fi/radio/2012548.


Ruoka on hyvä tekosyy

Lukion kolme kurssia opettajineen lyöttäytyivät yhteen ja lähtivät tutkimaan ilmiötä ruoka toisen jakson aluksi. Maantiedon, uskonnon ja historian opiskelijat katsoivat viime maanantaina dokumentin ”Food, Inc.”. Tänä keskiviikkona samat opiskelijat kokoontuivat keskustelemaan aiheesta Docventures-hengessä. Keskustelua aiheesta synnytettiin opiskelijoiden tekemien kysymysten kautta.
 

Kootusta ”sanapilvestä” voi yhdellä silmäyksellä nähdä, mitkä asiat nousivat useimmin opiskelijoittemme mieliin.
Auditorio pullisteli  70 opiskelijan täytettyä lehterit. Keskustelua johti Janne, ja opettajat Antti sekä Hannele rehtori-Sarin kanssa osallistuivat ryhmäkeskusteluihin.

Ilmiötä ruoka käsiteltiin eettisistä, kulttuurillisista ja maantieteellisistä näkökulmista. Jokapäiväinen leipämme nousi yhdistäväksi tekijäksi opetussuunnitelmassa, joka on tavallisesti pilkottu oppiaineiksi. Samalla tuli harjoiteltua oppimaan oppimista: oppiminen ei ole pelkkää tiedon pänttäämistä, vaan se on myös asenteita ja motivaatiota oppia. Arkipäivän kauppareissuesimerkit, perheen valinnat ruokahankinnoissa ja lihattomaan lokakuuhun osallistuminen panivat ajattelemaan, mitä yksittäinen ihminen oikein voi tehdä.

 
 

Tarjolla oli heinäsirkkamaistiaisia FAO:n suosituksen mukaan. Maistaa ei tarvinnut, mutta moni yritti…

Syysmarkkinapäivä lähestyy 

Lauantai 23.11. kannattaa merkitäjo nyt  kalentereihin, sillä silloin vietetään vanhempainyhdistyksen ja koko koulun yhteisiä Syysmarkkinoita! Markkinapäivän suunnittelu onkin jo käynnistynyt vanhempainyhdistyksessä ja monissa luokissa. Lisäinfoa Syysmarkkinajärjestelyistä seuraa lähiviikkoina -- jos haluat osallistua markkinoiden ideointiin, suunnitteluun ja yleisjärjestelyihin, kuulemme sinusta mielellämme vaikkapa sähköpostitse: vanhempainyhdistys.ynk@edu.hel.fi.
Vanhempainyhdistys toivottaa kaikille meille ynkkiläisille mukavaa ja virkistävää syyslomaa!


Silakkamarkkinoiden kautta syyslomalle

Tällä viikolla Helsingissä vietetään perinteisiä Silakkamarkkinoita, jonne ynkkiläisetkin ovat jo useana vuonna suunnanneet kulkunsa kotitalousopettajan Marjan kanssa.

Syysloman tunnelmissa olivat myös tokaluokkalaiset, jotka kertoivat koko koululle mitä kaikkea kivaa lomalla voi tehdä.


Rentouttavaa syyslomaa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti