perjantai 21. joulukuuta 2012


Luukut auki! 


Viimeisen työviikon maanantaina koulukalenteriluukun avasi yhdeksäsluokkalaisten iloinen esitys.


Tiistaina salissa musisoi lukion ykkösten vauhdikas tonttubändi.


Keskiviikkoaamuna abit panivat koko koulun laulamaan Petteri Punakuonoa. Kalenterikynttilöitä jäi jäljelle enää kaksi!

Joulukirkossa hiljennyttiin 


"Hiljaa, hiljaa joulun kellot kajahtaa." Kakkosluokkalaiset pikku enkelit saapuivat joulukirkkoon Veeran kirkkaan laulun saattelemina. Tunnelmallinen tilaisuus päättyi yhtä kauniisti kuin oli alkanutkin:  Maa on niin kaunis -laulun soidessa oppilaat vaelsivat opettajien muodostamaa kynttiläkujaa pitkin ulos kirkosta talviaamun vaaleansiniseen hämärään.


Pappi Marjaana Toiviaisen puhetta kuunneltiin aivan hiljaa. Marjaana toi kuudesluokkalaisten ääneen lukeman jouluevankeliumin tähän päivään nostamalla tarinasta esiin tuntemattoman henkilön: isännän, joka luovutti tallinsa Marian ja Josefin majapaikaksi. Puheen sanoma meni sydämeen: jokainen voi tehdä pieniä ihmeitä. Samaa teemaa toistivat oppilaiden lukemat runot ja rukoukset: kukaan ei ole niin rikas, ettei tarvitsisi toisen ihmisen ystävällisyyttä, eikä kukaan ole liian köyhä sitä antamaan.Kirkon rinnalla vaihtoehtona oli koululla pidettävä Valon juhla, joka oli rakennettu vuorovaikutteiseksi Yhtenäiskoulun hengen mukaisesti. Ensin juhlaväki rakensi itsestään ikäjärjestysjonon, sitten tehtiin sekaryhmiä, joissa keskusteltiin siitä, mikä olisi paras ikä. Moni tuli siihen tulokseen, että paras ikä on nyt, pitää nauttia tästä hetkestä. Yhdessä rakennettiin vielä toivenauha joululomatoiveista, jotka jokaisella on omanlaisensa.

Kiitosten aika


Vanhempainyhdistyksen ja henkilökunnan glögitilaisuudessa torstai-iltapäivänä kiiteltiin kaikkia syksyn työstä. Lukion rehtori Jouni puolestaan kiitti vanhempainyhdistystä sen monipuolisesta toiminnasta koulun hyväksi.
Tällä viikolla yhdistys jakoi jälleen kaikille yhtenäiskoululaisille  perinteiset namipussit, joissa ekaluokkalaisilla oli mukana myös heijastimet. Juuri tällaista - hauskaa, hyödyllistä ja opettavaista - tekee vanhempainyhdistys oma-aloitteisesti koko ajan. Yhdistyksen uusi puheenjohtaja Sanna Valtonen rohkaisi silti myös opettajia aloitteellisuuteen vanhempien avun ja asiantuntemuksen hyväksi käyttämisessä.

Jouluiloa naapureillekin


Käpyrinteen iäkkäät asukkaat saivat keskiviikkona vieraakseen pieniä tonttuja. Piian kolmasluokkalaiset kävivät ilahduttamassa mummoja ja vaareja lauluillaan ja laululeikeillään, joiden myötä käytiin läpi kaikki vuoden kiertoon liittyvät iloiset tapahtumat. Alkuviikosta myös Tiian kuudesluokkalaiset tiernapojat vierailivat Käpyrinteessä. Esitykset ilahduttivat ja toivat muistoja mieleen.

Joulujuhlan riemuaSeitsemännen luokan tytöt olivat suunnitellet ja ohjanneet ekaluokkalaisten kekseliään ja hauskan tonttutanssin, joka pursui leikin ja esiintymisen riemua. Aina yhtä odotettu ohjelmanumero tempaisi yleisön mukaansa, ja aplodit olivat mahtavat.

Petran kirjoittama ja ohjaama joulujuhlanäytelmä alkoi koskettavana ihmissuhdedraamana ja päätyi hilpeäksi tarinaksi tonttujen salatusta kaksoiselämästä. Yleisö nautti kasiluokkalaisten rohkeasta näyttelemisestä, hienosta tanssista, taitavasti tehdyistä videoista ja upeasta musiikista. Henna ja Janiina olivat avustaneet esityksen teossa, ja laulajana esiintyi kasiluokkalaisen Ronjan lisäksi vieraileva tähti, viime kevään ylioppilas Mikael. Kiitos kaikille näytelmän tekijöille mainiosta esityksestä, jonka jälkeen lomalle lähdetiin hyvällä mielellä!

Tunnelma joulujuhlassa oli iloinen ja laulut raikuivat, mutta jos joku haluaa vielä jarrutella joulutunnelmiaan tässä vaiheessa, tarttukoon rehtorin viestiin: tilakeskus on juuri saanut valmiiksi tiedotteen koulun sisäilmatutkimuksesta. Sitä voi halutessaan käydä tutkimassa koulun kotisivulla, missä se löytyy Ajankohtaista-linkin takaa.

Oikein hyvää joulua ja hauskaa lomaa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti