perjantai 14. joulukuuta 2012


Kalenterin luukkuja

Minnan viidesluokkalaisten hauska ja vauhdikas tonttu-rap käynnisti syksyn toiseksi viimeisen työviikon.


Tiistaiaamuna Pian kolmasluokkalaisten kalenterissa lahjat hyppäsivät paketeista ja riehaantuivat, mistä syntyi mahtava show.

Keskiviikkoaamuna nähtiin tiernapojista Tiian kuudesluokkalaisten upea versio, jonka aluksi kerrottiin kiertävien laulajapoikien satoja vuosia vanhasta perinteestä. Tyttöjen itse laatima hieno historiakatsaus auttoi ymmärtämään esityksen vanhaa kieltä, jonka pojat olivat sisäistäneet täydellisesti: reipasta laulua ja rohkeaa, vahvaa läsnäoloa näyttämöllä.


Torstaiaamuna koko koulu hiljentyi ja lumoutui neljäsluokkalaisten kauniin Lucia-esityksen äärellä. Kulkue saapui saliin viulun sävelten saattamana, poikien kitaraduo säesti kauniisti Lucia-laulua ja kynttilät syttyivät. Valkopukuisten tyttöjen kertoma kuolematon sanoma meni suoraan sydämeen, kuten joka vuosi: rauhaa, iloa, rohkeutta ja rakkautta.

Perjantaiaamuna siirryttiin alakoulun perinteisista päivänavauksista  yläkoulun menoon, ja sen huomasi. Seiskat esittivät hauskan pienen näytelmän joulupukin vierailusta enemmän tai vähemmän tavallisessa suomalaisessa perheessä.

Kansainvälistä ystävyyttä

Kansainvälisyys on Yhtenäiskoulussa merkinnyt aina välittömiä kontakteja. Näin se meni tällä kertaa: Äidinkielenopettajamme Angelan tytär tutustui kööpenhaminalaisessa hostellissa singaporelaiseen nuoreen matematiikanopettajaan Joe Chungiin, joka kiertelee joululomallaan Skandinaviaa. Viikon päästä Joe oli jo vierailulla Yhtenäiskoulussa. Hän ystävystyi useiden opettajien kanssa ja vieraili heidän tunneillaan. Vertailu singaporelaisen ja suomalaisen koulun välillä oli antoisaa kaikille osapuolille. Koska Joe on lumoutunut lumesta, hän sai Hennalta kutsun lähteä viikonloppuna hiihtämään. 

Iloista valkean joulun odotusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti