perjantai 24. toukokuuta 2024

Luonto kutsuu!

Vihdoin kylmä  väistyi ja lempeät kevätpäivät saapuivat. Lehdet kasvavat silmissä ja vihreän lukuisat sävyt ovat täyttäneet maiseman. Kaikki tämä juuri parahiksi viimeisille kouluviikoille, kun päivät täyttyvät luontoretkistä ja monenmoisesta touhusta ulkosalla.

Metsän helmoissa
Ykköset ovat ottaneet viime päivinä ilon irti keväisestä Louhenpuistosta. Metsässä on leikitty, hengailtu, tutkittu ja kirmailtu. Olemme harjoitelleet luokassa myös tunnistamaan lintuja pelkän laulun perusteella. Varmimmin sujuvat tällä hetkellä mustarastas, västäräkki, peippo, kiuru ja töyhtöhyyppä. Metsässä parasta on kuulemma metsä itse, koska se on yksinkertaisesti i-ha-na!
Ykkösten englannin tunnilla keksittiin uusi leikki: extreme colour. Ohjeet samat kuin tavallisessa värileikissä, mutta leikkipaikaksi valitaan astetta haastavampi maasto.

Amos Rexissä jättien mailla
1-6D kävi Amos Rexissä. Aikuisten jonottaessa oppilaat kiipeilivät ja tutustuivat Kim Simonssonin Sammaljätteihin. "Kim Simonssonin Sammaljätit muodostavat fantasianomaisista lapsihahmoista koostuvan yhteisön. Taiteilija on antanut jokaiselle lapselle oman tehtävän, jotka ovat kaikki yhtä tarpeellisia seurueen yhteiselon ylläpitämisen kannalta. Toiset kantavat selässään erilaisia työkaluja, kun taas toisen mukana kulkee eläimiä. Jätit kommunikoivat suomalaisella viittomakielellä. Kim Simonsson: Sammaljätit - Amos RexJätit ovat ihailtavinamme läpi kesän syksyyn asti.

Jätettiin jäähyväiset Manonille ja Margauxille
C’est l’heure des crêpes! 🥞 Koulumme 1-6 ja 9. luokan ranskan opiskelijat pääsivät maistelemaan harjoittelijoidemme Margaux’n ja Marionin paistamia ranskalaisia crêpes-lettuja. Samalla oppilaat harjoittelivat ranskaksi tilaamista, ja se onnistui kaikilta hienosti. Une crêpe au Nutella, s’il vous plaît!

Kevätlukukaudeksi vaihto-oppilaiksi Ranskasta saapuneet opettajaopiskelijat lennähtivät jo takaisin koti-Ranskaan. Ennen lähtöään he summasivat kolmen kuukauden harjoittelun antia.  Kokemus oli ollut ikimuistoinen! He odottivat tulevansa kylmään maahan, jossa koulutus on laadukasta. Ja toden totta talvi oli kylmempi ja pitempi kuin miesmuistiin ja koulu teki vaikutuksen, mutta se mikä yllätti, oli ihmisten avoimuus, puheliaisuus ja välittömyys!  Tuli testattua monta suomalaista perinneruokaakin. Lohikeitto ja korvapuustit olivat herkkua, mutta mämmiä, salmiakkia ja karjalanpiirakkaa ranskattaret eivät voineet ymmärtää

Koulumme oli heidän mielestään "amazing"! Opettajien ja oppilaiden vuorovaikutus oli vilkasta ja välitöntä;  lapset olivat omatoimisia, ja heidän aktiivisuuttaan, touhukkuuttaan ja itseohjautuvuuttaan tuettiin. Täältä tuliaisina nuoret opet haluavatkin viedä ajatuksen "luonnollisesta auktoriteetista", ja lapsilähtöisyydestä: lapsen maailman ymmärtämisestä sekä leikin kautta oppimisesta. -Margauxin ja Manonin opinnot jatkuvat vielä kolme vuotta ja heti palattuaan he pääsevät esittelemään kokemuksiaan suomalaisesta koulusta omille opiskelutovereilleen. Kiitämme heitä hymyilevästä, uteliaasta ja aktiivisesta otteestaan: hienoja opettajia on heistä kasvamassa!
Säbäsarjat saatiin päätökseen
Tämän vuoden kasin kolilaiset veivät Ynkin perinteisen alakoulunsäbäsarjan aivan uudelle tasolle. Laadukkaan tuomarityön lisäksi peleissä oli käytössä valoja, maalibiisejä ja kuulutusta! Tupa oli täynnä kannustajia ja maaleja juhlittiin koko luokan voimin. Lämmin kiitos kaikille osallistujille! Onnittelut mitalipeleissä taistelleille ja hurraa tämän vuoden voittajille! Isojen 4.-6.luokkien sarjan voittopokaalin saavutti joukkue: Nelosten Munasar! Pienten 1.-3-sarjan vei puolestaan Helsingin Haukat 3.luokalta.
Kakkoset paukuttivat pesistä
Kyllä liikkumaan on ihmisen lapsi luotu: säbähommien lisäksi kakkoset ehtivät mukaan Koululaisten pesispäivään Bolt-Areenalle. Siellä Pesäpalloliitto sekä pesisseurat Puna-Mustat ja Roihu opastivat 1.-2.luokkalaisia lajin saloihin. Tärkeänä opettajan joukossa hääri Kunnarikettu-maskotti, jolta taisi saada halutessaan hellänpörröistä paijausta henkiseksi tueksi.
Vitoset leireilivät Östersundomissa
Käpylän klubin ja Käpylän seurakunnan järjestämä koko lukuvuoden jatkunut vuorovaikutus- ja tunnetaitokurssi sai huikean päätöksen Östersundomin leirikeskuksessa. Molemmat vitoset pääsivät viettämään päiväleirin leikkien, pelaten sekä makkaraa ja vaahtokarkkia paistellen. Yhteinen ohjelma-osuus sisälsi parviälyä, keskittymiskykyä ja nokkeluutta vaativia leikkejä, jotka juuri sopivasti haastoivat porukkaa ja tarjosivat lopulta onnistumisen huumaa. Lämmin kiitos antoisista tuokioista, Mimma, Marianne ja Antti!
Vanhan kyläkoulun tunnelmaa ruoka-tauolla!
Kutoset leireilivät Anjalassa
Kutosilla enää yksi viikkoa alakoulua jäljellä! Perjantaina 17.5. porukka lähti kauniissa auringonpaisteessa Anjalan nuorisokeskuksen päiväleirille. Päivä sisälsi mukavaa ohjelmaa, hyvää mieltä  ja ikimuistoisia hetkiä.

Retkikurssin viimeiset reissut
Luomus eli luonnontieteelllinen museo tihkuu luonnonihmeitä ja -salaisuuksia. Retkiryhmä vietti siellä yhden iltapäivän. Oppilaat pääsivät pohtimaan eläimellistä luonnettaan: ohjeena oli ottaa kuva sellaisen eläimen kanssa, jolla on jotain omasta mielestä erityisen ihailtavia ominaisuuksia tai jota omasta mielestään muistuttaa jollain tavalla.
Viimeisellä kerralla aurinko helotti koko voimallaan, kun retkeläiset pyöräilivät Tuomarinkylän kartanon puistikkoon. Siellä vanhojen ryhmyisten lehmusten alla oli leppoisaa leikkiä, jutustella ja nauttia retkieväitä.
Monenlaisia asioita pohdittiin porukalla.
Puistossa riitti piiloja
kirkkikseen!
Sinisiä ajatuksia maamiehen pöllyttäessä vieressä peltoa.

Eräjormailun ihanuus!
Kasin ja ysin kolilaiset ovat tällä viikolla päässeet retkeilemään kesäisessä säässä. Kasit suuntasivat Sipoonkorpeen päiväretkelle ja yseillä oli perinteinen päättöretki yön yli Nuuksion maisemissa. Retkeillessä tulee toki opittua monenlaisia hyödyllisiä taitoja, mutta se mittaa myös Ynkin nuorison käytöstapoja ja jokaisenoikeuksien tuntemista. Retkillä kun kohtaa myös muita ihmisiä, on valtava ilo saada opettajina kokea ylpeyttä omistaan ❤️
Ihkauudet kolipaidat!
Luvuissa on viesti: jo pitkälti yli 100 kolilaista!


OMENANKUKAN TUOKSUISIA

 PÄIVIÄ KAIKILLE!

Kasit ja Käpylän kuuluisa magnolia.












 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti