perjantai 22. maaliskuuta 2019

Uusi jakso, uudet kujeet

Prinssi Rei

Kävimme katsomassa Malmitalolla esityksen Prinssi Rei. Esityksessä etsittiin veden siementä, koska siellä oli niin kuivaa. Esityksessä ei puhuttu paljoa. Siinä oli musiikkia. Se oli vähän niin kuin sirkusmusikaali. Lopulta veden siemen löytyi. Siemen laitettiin astiaan, ja alkoi sataa. 

4. luokan tytöt

Liikuttavaa toimintaa

Kakkosluokkalaiset ovat viime viikkoina tehneet arvokasta työtä. He ovat nimittäin kiertäneet luokasta toiseen pienissä ryhmissä ja pitäneet liikuntatuokioita sekä ala- että yläkoululaisille. Tehtäväksi on annettu mm portaiden juoksemista ylös alas ja erilaisia leikkejä, joita kakkoset ovat itse suunnitelleet. Hikeä ja hyvää mieltä!

Kakkoset etsivät piileskeleviä ysejä.

Myös välitunnilla liikuttiin erityisen reippaasti tällä viikolla, kun seurakunnan ohjaajat kävivät leikittämässä alakoululaisia.

Hännänryöstö alkamassa.

Vieraat Madridista saapuivat

Neljätoista jännittynyttä kasiluokkalaista lentoasemalla. Neljätoista aivan yhtä jännittyneenä lentokoneessa. "Joko se laskeutui!" "Mistä ne tulee!" "Apua!" Tiistai iltapäivänä Finnair toi Ynkin ja ennen  kaikkea kv-vaihtariporukan vieraaksi 14 madridlaisnuorta opettajineen. Tervetulo-kyltit mukanamme suuntasimme lentokentälle heitä vastaan ja seikkailu pääsi alkamaan.


Oppilaat ovat jo pitkin kevättä olleet yhteydessä vaihtaripariinsa viestein ja puheluin. Lentokentällä halattiin ja toivotettiin vieraat tervetulleeksi kuin vanhat tutut, vaikka jännitystä oli ilmassa puolin ja toisin. Tällä viikolla on vierailtu Suomenlinnassa, keskustassa ja Nuuksiossa. Vierailu jatkuu ensi tiistaihin ja vastavuoroisesti pääsemme huhtikuussa heidän vieraakseen Madridiin. Kv-projektissa mukana olevat oppilaat raportoivat kokemuksistaan seuraavassa viikkotiedotteessa!

Nettietiketti tutuksi


Seiskaluokkalaiset tekivät vähän pidemmän vierailun tuttuakin tutumpaan Käpylän kirjastoon. Tällä kertaa kirjastoon ei menty lainaamaan kirjoja, vaan tutustumaan tiedonhakuun sekä nettietikettiin. Kirjaston osaava ja ihana henkilökunta muistutteli, että aina ei pärjää internetistä löydetyllä tiedolla, vaan joskus pitää hakea tietoa myös muista lähteistä. Kun tiedonhaku oli kerrattu, pohdittiin netin käyttöä, nettikiusaamista ja digitaalista jalanjälkeä. Hyvä ja hyödyllinen infopaketti yläkoululaisen arkeen! Kiitos kirjastolle!

Kolmosten oma mielenosoitus



Kolmosten et-ryhmä otti kevyesti osaa viime viikon torstain koululakkoon tehdäkseen hieman ilmastopolitiikka Yhtenäiskoulussa. Oppilaat ehdottivat pieniä tekoja, joita sekä oppilaat että opettajat voisivat tehdä ympäristön hyväksi. Opettajille he ehdottivat työmatkojen taittamista pyöräillen. Oppilaat taas voisivat heidän mielestään syödä ruokansa loppuun. Näin vältettäisiin biojätteen syntymistä. Ajatukset kirjattiin yhteiseen julisteeseen ja sitä käytiin näyttämässä mm opehuoneessa sekä muutamassa luokassakin. Hyvä kolmoset!

Herkullista ruotsin opiskelua

Kutoset pyöräyttivät ruotsin tunnilla kauniin kasan kookospalloja. Mums!



Stella Polaris


Kasiluokat myivät Syysmarkkinoilla lippuja järjestämäänsä Stella Polaris -improiltaan. Ynkin liikkasali täyttyikin impronystävistä maaliskuisena maanantaina. Esitys tempaisi mukaansa kirjaimellisesti, kun oppilaat pääsivät itsekin osaksi esitystä. Kiitos kaseille hauskasta illasta!


Aurinkoista viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti