perjantai 15. tammikuuta 2016

Uuteen lukukauteen!

Viime viikolla Yhtenäiskoulussa palattiin joululoman jälkeen lumiseen arkeen. Paukkupakkaset koettelivat välitunneilla, mutta silti kunnollisen talven tulo on välituntien ja liikuntatuntien ilo! Lumi toi mukanaan valoa, ja aurinkoiset pakkaspäivät kertovat, että kevättä kohti mennään. Liikuntatunneilla päästään viimeinen luistelemaan ja alakoululaiset ovat käyneet laskemassa mäkeä. Muutaman viikon päästä tulevat turkkilaiset vieraammekin päässevät kokemaan oikean talven.
Tammikuu on täynnä vanhempainiltoja: tulevien seiskojen sekä tulevien ykkösten vanhempainillat ovat jo olleet ja vielä edessä on kakkosten kielivalintoihin (18.1. klo 18.00) sekä ysien jatko-opintoihin (25.1. klo 18.00) liittyvät tilaisuudet. Tulevien seiskojen vanhempainillassa kerrottiin tietenkin myös ensi vuonna alkavasta kotitalous- ja liikuntapainotuksesta, jota nyt rummutamme kaikin keinoin yhdessä vanhempainyhdistyksen kanssa. Lisää painotuksesta voi lukea nyt myös koulun kotisivuilta. Linkki löytyy etusivulta.

Ykköset pulkkamäessä Rauninkallioilla.
Keskiviikkona 27.1. on monella eskarilaisella jännittävä päivä: Sari ja Pia ottavat vastaan kouluunilmoittautujat. Viime syksynä koulussa aloitti suuri neljänkymmen oppilaan ekaluokka, ja ensi syksynä aloittaa toivottavasti samanlainen porukka.
Tuukka ja Maria ovat yhteistuumin luotsanneet upeaa ykkösluokkaamme. Iso ryhmä on jaettu kahteen pienempään perusryhmään, Metsä- ja Järviluokkaan, joten jokaisella oppilaalla on oma kotiluokkahuone, josta löytyy oma paikka ja pulpetti. Oppilaat kuitenkin jakautuvat eri ryhmiin muun muassa äidinkielen, käsitöiden, ilmaisutaidon ja englannin tunneille. Marian mukaan tavoitteena on, että oppilaat tuntevat toisensa ja kaikki ovat luokkakavereita keskenään. Iso ryhmä ja kaksi opettajaa mahdollistavat todella monenlaisia ryhmittelyjä ja muun muassa äidinkielessä jokainen pääsee opettelemaan lukemista mielekkäässä ryhmässä, jossa jokainen on suunnilleen samassa vaiheessa, Maria kertoo. Tuukan mukaan parasta on se, kuinka oppilaat ovat tottuneet vaihtamaan erilaisiin ryhmiin ja he syttyvät erilaisissa ryhmissä hienoihin suorituksiin.
Yläkoulun oppilaskunta järjestäytyi tällä viikolla ja toimitti opettajakunnalle adressin, jonka oli allekirjoittanut jokainen yläkoulumme oppilas. Syksyllä viriteltiin välitunneille kahvi- ja teepistettä, mutta opettajien yhteisellä päätöksellä hankkeesta luovuttiin, sillä välitunnit eivät sujuneet yhteisten sääntöjen mukaisesti. Nyt yläkoulun oppilaat lupaavat adressissaan parantaa tapojaan ja toivovat myös yhteistyötä opettajien kanssa. Välitunneilla on nyt myös oppilasvalvoja, joka huolehtii osaltaan, että yhteistä omaisuutta ei töhritä eikä sääntöjä muutenkaan rikota. Oppilaskunnan hallituksen sihteeri Ella-Liisa uskookin, että tammikuun koeajan jälkeen päästään alkuperäiseen tavoitteeseen eli välitunneilla kahvinkeittopuuhiin.
Esa näyttää mallia opettajien ja oppilaiden yhteistyöstä välitunneilla!
Paukkuvia pakkaspäiviä on luvassa, joten niistä nauttimaan!

Seuraava viikkotiedote ilmestyy perjantaina 29.1. Juttuvinkit voitte lähettää osoitteeseen maisa.hamalainen@edu.hel.fi

1 kommentti:

  1. Missä tuo rauninkallio on? terveisin Aarni 3 luokalta

    VastaaPoista