perjantai 6. marraskuuta 2020

Marraskuun kuulasta valoa

Kas, uusi kerho! Siitä löydät lisää tietoa tästä viikkotiedotteesta!
Halloweenistä selvittin tänäkin vuonna hengissä ja syyslukukausi on ehtinyt puoliväliin. Luonnon vetäytyessä lepoon tuntuu täällä koulussakin luontevalta sukeltaa pintaa syvemmälle. Oppilaat ovat muunmuassa tehneet vesitutkimuksia, jäjittäneet mikroskoopeilla luonnonkauneutta ja säilöneet syksyn merkkejä taideteoksiin.

Halloween tuli ja meni! Tässä pari karmivaa potrettia kera jack-o'lanternin.
Talent-palkinnot on vihdoin noudettu ja finalistit 
voivat hakea niitä opehuoneesta. Toivottavasti 
henkilökunta malttaa olla syömättä herkkuja suihinsa!


Nelosen syksyiset muotokuvat

Nelosten kuvistunneilla on viime viikkoina maalattu hyvin keskittyneesti syksyisiä omakuvia. Oppilaat harjoittelivat ensin itsensä piirtämistä valokuvan perusteella. Sitten hilpaistiin pihalle noutamaan maahan pudonneita lehtiä ja harjoiteltiin niiden piirtämistä. Ahkeran treenin  jälkeen oli aikaa yhdistää lehdet ja omat naama pulloväreillä taiteillen. Omakuvamaalauksesta tehtiin syksyinen maalaamalla omaan päähän runsas lehtiseppele, joka hehkuu syksyn väreissä. 

Kakkosen puut 

Pikkukakkoset eivät saa talvilepoon vetäytyvästä luonnosta tarpeekseen. Kun puut alkoivat varistaa lehtiään, noukittiin ryhmätyönä talteen kauneimmat. Sitten taiteiltiin tarkalla silmällä ja kädellä luokkaan ikioma haapa, koivu, pihlaja, tammi ja vaahtera. Luokan seinällä ne ilahduttavat silloinkin, kun maa jo martaana makaa.



Vesihiisi sihisi hississä!

Kolmosten kanssa teimme ympäristöopin tunnilla tieteellisiä kokeita. Ensin kokeilimme erilaisten esineiden kelluvuutta tavallisissa vedessä. Oppilaiden piti ennen esineen tiputusta arvata kelluuko esine. Tämän jälkeen kaadoimme veteen suolaa. Oppilaat taas pohtivat muuttuuko kelluminen jotenkin. Toisessa kokeessa kaadoimme lasiin öljyä, siirappia ja värjättyä vettä. Nesteet kerrostuivat hienosti laseihin. Tiputimme vielä viinirypäleen ja katsoimme mihin se pysähtyy lasissa. Kannattaa kokeilla myös kotona. Kolmoset olivat hyvin innoissaan!


Salaisen kauneuden jäljillä


Biotaidekerho käynnistyi viime viikolla ja pääsimme tutkimaan mikroskooppisen maailman kauneutta. Kuvien ottaminen mikroskoopin okulaarilinssin kautta vaatikin vakaata kättä ja hieman myös tuuria. Alla olevissa kuvissa eläinplanktonia, karhunsammalen osa ja yhden kerholaisen posken pintasolukkoa. Arvaatko mikä on mikin?


Biotaidekerhon toisella kerralla tutustuimme ihmisen jättämiin varhaisimpiin jälkiin jopa yli 40 000 vuotta sitten eli kivikautisiin luolamaalauksiin. Luolamaalauksissa maalina on käytetty maavärejä ja  sidosaineena esimerkiksi eläimen verta. Nyt emme kuitenkaan sekoitelleet itse maaleja, mutta käytimme samoja sävyjä kuten punamultaa, okraa ja hiilen mustaa. Painoimme kankaalle yhteisen suuren maalauksen, jossa leimasimena käytimme omaa kättä. Tämän jälkeen sai maalata oman kangaskassin haluamallaan tavalla.


Sulosävelin isänpäivään!
Saamme vielä tässäkin viikkotiedotteessa nauttia yhdestä Etä-Talentin esityksestä. Ekaluokkalainen Hugo osallistui kisaan kauniilla selloesityksellä 


Tämän videon siivittämänä toivotamme kaunista viikonloppua ja iloista isänpäivää, kaikki isukit, isit, iskät, vaarit, papat, ukit ja kaikki muut!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti