Kivassa ryhmässä on kiva opiskella
Kun koulua on käyty kaksi viikkoa, luokat ja käytävät alkavat taas kesän jälkeen tuntua tutuilta ja omilta. Tässä vaiheessa lukuvuotta koulussa luodaan rutiineja, viritellään hyviksi koettuja käytänteitä – ja luodaan uusia. Samalla myös tutustutaan toisiin, etsitään ja löydetään uusia kavereita ja luodaan hyvää opiskeluilmapiiriä. Kun kouluun on kiva ja turvallinen tulla, sujuu opiskelukin paremmin.
Turvallisesta koulunkäynnistä puhuttiin myös uusien ekaluokkalaisten vanhempainillassa, johon oli kokoontunut ilahduttavan suuri joukko uusien pikkuynkkiläisten vanhempia. Kysymyksiä ja kasvatukseen liittyvää keskustelua riitti pitkälle iltaan. Yhtä kaikki, illan mukava ilmapiiri tuntui vahvistavan ajatusta, että Ynkkiin voi luottavaisin mielin lähettää pienen oppilaan.
Luottavaisella mielellä on niin ikään ykkösten opettaja Nipa, jonka mukaan uusien ynkkiläisten koulunkäynti on lähtenyt hienosti käyntiin. Kuudentoista pojan ja viiden tytön ryhmässä leikkiminen ja ruokailut sujuvat reippaasti. Opiskeluintoa tuntuu riittävän, ja tunneilla on jo päästy kiinnostaviin keskusteluihin.
Ykkösten tämän viikon kohokohtana on ollut oman koulukummin saaminen ja yhteisen aamunavauksen pitäminen. Tiian kutoset ottivat hienosti vastaan vastuullisen tehtävänsä. Yhdessä oman kummin kanssa täytettiin ensi töiksi ystäväkirjaa, sillä ystäviähän tässä heti oltiinkin. Kirjoitustaidolla tai -tavalla ei vielä ollut väliä. Kummi tuli apuun, jos kynä ei vielä oikein tahtonut pysyä kädessä.
Ryhmäyttäminen ja oman kaverin ja paikan löytäminen on tärkeää myös isommilla. Uudet seiskaluokkalaiset lähtivät torstaina viettämään perinteistä ryhmäyttämispäivää Vuosaaren Meriharjuun, jossa ryhmät joutuivat yhdessä ratkomaan monenlaisia pulmia. Solmun tekeminen yhteisvoimin aiheutti melkoisesi päänvaivaa, kättä kun ei saanut irrottaa köydestä.
Perjantaina oli uusien lukiolaisten vuoro lähteä ryhmäytymään. Mukana kumpanakin päivänä oli innokas joukko tukioppilaita ja tutoreita, jotka hienosti kannustivat nuorempiaan yhteistyöhön ja sitä kautta hyvään yhteishenkeen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti